Простий та швидкий обід – запіканка з капустою і фаршем: їж скільки захочеш, але все одно схуднеш

Корисні страви справді бувають смачними, і запіканка з капусти та фаршу лише підтверджує ці слова. Спробуйте приготувати її за рецептом у статті та переконайтеся самі.

Завдяки цій страві ви будете худнути без відчуття голоду, насолоджуючись її неймовірним смаком. Смачний, простий та корисний рецепт, але не чергового дієтичного десерту чи сніданку, а повноцінної гарячої страви, якою можна супроводжувати як обід, так і вечерю.

Для приготування нам знадобляться:

  • 600 грамів (невеликий качан) капусти;
  • 350 грамів фаршу на ваш смак (найкраще курячого);
  • 1-2 морквини;
  • 3 курячих яйця;
  • 100 грамів сметани;
  • Дрібка солі;
  • Перець та інші спеції за смаком.

Покроковий рецепт:

Cпочатку нашаткуйте капусту дрібною соломкою, залийте окропом, накрийте і дайте постояти хвилин 20. Протягом цього часу натріть на грубій тертушці моркву та обсмажте її на олії до м’якості. Процідіть капусту, ретельно відіжміть зайву вологу та додайте до неї засмажку з моркви. За бажанням можете подрібнити зелень та додати до майбутньої запіканки.

Покроковий рецепт запіканки з капустою і фаршем
Покроковий рецепт запіканки з капустою і фаршем

Далі додайте до овочів фарш, також для кращої текстури можете додати панірувальні сухарі – столової ложки має вистачити. Добре приправте суміш – обов’язково сіль, за бажанням додайте перець, паприку, сушені трави чи інші спеції. Ретельно все перемішайте до однорідності.

Покроковий рецепт запіканки з капустою і фаршем
Покроковий рецепт запіканки з капустою і фаршем

Змащуємо форму діаметром у 24 сантиметри олією чи маслом та вигружаємо нашу капустяно–фаршеву запіканку. Розрівняйте масу по формі та приступайте до приготування заливки: змішайте сметану, яйця, сіль та інші спеції за смаком.

Покроковий рецепт запіканки з капустою і фаршем
Покроковий рецепт запіканки з капустою і фаршем

Влийте соус до форми, можете просто розрівняти його по поверхні запіканки, але краще перемішати його з масою до однорідності. Відправляємо запікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин. Подавати до столу таку запіканку можна зі сметаною, або просто так. Нехай вам смакує!

Покроковий рецепт запіканки з капустою і фаршем
Покроковий рецепт запіканки з капустою і фар

Нові статті

Схожі статті

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?