Експерти пояснили, навіщо бабусі клали шматочок мила в кишені одягу: не лише для аромату в шафі

Як виявилося, в цієї звички є підґрунтя – мило в кишенях справді допомагає впоратися з деякими проблемами, що виникають при зберіганні одягу. Детальніше читайте далі у статті.

Навіщо класти мило до одягу

Шматочки мила справді допомагають запобігти появі затхлого запаху, а також перешкоджають поселенню молі в шафі. Варто взяти невеликі шматочки дігтярного або господарського мила покласти в кишені пальто, курток, шуб, або на полиці серед іншого одягу. Запах мила також швидко пошириться та відлякуватиме міль – завдяки цьому ваш одяг із натуральних тканин буде в цілості до наступного сезону.

Якщо вам не подобається запах дігтярного чи господарського мила, використовуйте бруски ароматичного мила – буде дуже добре, якщо в ньому будуть ефірні олії лаванди, перцевої м’яти або чайного дерева – ці запахи міль теж не переносить. Також це слугуватиме ароматизатором у шафі, і вас більше не буде проблеми затхлого запаху в гардеробі.

Навіщо наші бабусі клали шматочок мила в кишені одягу? Відповідь вас здивує
Навіщо наші бабусі клали шматочок мила в кишені одягу? Відповідь вас здивує

Є одне правило – треба використовувати свіжі брусочки мила, які ще не використовувалися. Дуже важливо щоб вони були цілісними та сухими. Для запобігання злипанню шматочків мила з одягом і подальшого забруднення, спробуйте загорнути кожен у паперову серветку, перед тим як класти до кишені.

Завдяки цьому простому засобу ви легко збережете свою шубу, вовняний светрик чи бавовняні футболки до наступного сезону носки, а також наповните свій гардероб приємним ароматом.

Бонус

Навіщо наші бабусі клали шматочок мила в кишені одягу? Відповідь вас здивує
Навіщо наші бабусі клали шматочок мила в кишені одягу? Відповідь вас здивує

Відомо, що міль не переносить сильних запахів. Тому, щоб не жертвувати шматочками ароматного мила, ви можете використовувати засушені бутони гвоздики. Просто розкладіть їх по куточкам шаф і полиць – і ваші речі будуть захищені від участі бути погризеними набридливими комахами.

Нові статті

Схожі статті

Спогади з рідного Мукачева: Святослав Вакарчук у 49 років згадав дитинство і показався у візочку

Лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук поділився спогадами з рідного міста. Він показав архівну світлину зі свого дитинства, на якому позував у візочку ще зовсім малюком.

“Це особлива насолода”: багатодітна мама Лілія Ребрик показала перше досягнення 6-місячної доньки Аделіни

Ведуча Лілія Ребрик разом із родиною привітала молодшу доньку Аделіну з 6 місяцем народження. В цей святковий день знаменита мама повідомила, яким досягненням порадувала її малеча.

“Ненавиджу”. 36-річний Володимир Дантес підкорив Говерлу разом із Дашею Кацуріною: мріяли піти в похід

Співак Володимир Дантес заради своєї коханої Даші Кацуріної готовий на все - наприклад, підкорити разом із нею Говерлу. Як все пройшло - подробиці.

Невже вони знову разом? 40-річний Слава Дьомін показався разом із своєю екс-дружиною Ксенією (ФОТО)

Слава Дьомін тривалий час має статус холостяка, але нещодавно відомий ведучий показався разом із своєю колишньою дружиною - невже пара возз'єдналась?