Один факт, як приготувати десерт “Три шоколади” в склянках: гості в захваті від цієї мусової насолоди

Мусовий десерт "Три шоколади" є доволі популярним, проте чи готували ви його в індивідуальних склянках? Цим ви точно здивуєте гостей на святковому столі. Покроковий рецепт далі у статті.

Для приготування нам знадобляться (в розрахунку на один шар десерту):

  • 4 грами желатину в порошку;
  • 24 мілілітри води для замочування;
  • 100 грамів шоколаду;
  • 50 мілілітрів молока;
  • 100 грамів вершків 30% жирності;
  • 100 грамів домашнього сиру (9% жирності, попередньо перебитий блендером до однорідності);
  • 50 грамів цукру.

Спосіб приготування:

За півгодини до початку основних приготувань варто замочити желатин і дати йому набухнути. Після цього можна починати: в сотейник з товстим дном насипте цукор, додайте молоко та ставте на малий вогонь. Похитуючи посудину з боку на бік, перемішуйте суміш до розчинення цукру.

Покроковий рецепт мусового десерту “Три шоколади” порційно в склянках

Коли рідина майже закипить, знімайте її з плити та додавайте в миску до подрібненого шоколаду. Дайте йому нагрітися декілька хвилин, а потім починайте збивати вінчиком до однорідності.

Покроковий рецепт мусового десерту “Три шоколади” порційно в склянках

До розтопленого шоколаду з молоком додавайте вливайте розтоплений на водяній бані желатин тоненькою цівочкою, постійно помішуючи. Розмішуйте масу до однорідності.

Кисломолочний сир покладіть до великої мірної склянки або кухля, і долийте до нього шоколадно-желатинову суміш. Подрібніть це все занурювальним блендером до однорідності.

Покроковий рецепт мусового десерту “Три шоколади” порційно в склянках

В іншій посудині відважте холодні вершки. Вони мають як мінімум ніч простояти в холодильнику перед збиванням! Починайте збивати вершки міксером на мінімальній швидкості, поступово збільшуючи потужність до максимальної. Треба досягнути консистенції легких піків.

Покроковий рецепт мусового десерту “Три шоколади” порційно в склянках

До вершків додайте шоколадну масу та перемішайте на найменших обертах. Готовий мус розлийте по стаканчиках – найзручніше це робити за допомогою кондитерського пакету, постукуючи склянкою, щоб кожен шар десерту ліг рівномірно та красиво.

Покроковий рецепт мусового десерту “Три шоколади” порційно в склянках

Поставте перший шар мусу до холодильника мінімум на півгодини, і в цей час готуйте інший зі світлішим шоколадом – таким “конвеєром” ви приготуєте тришаровий десерт. Перед подачею обов’язково дайте йому охолонути хоча б годину.

Покроковий рецепт мусового десерту “Три шоколади” порційно в склянках

Нехай вам смакує!

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.