Не викидайте улюблену чашку: ТОП-3 домашні методи відмити чайний наліт із посуду без зайвих зусиль

Багато хто стикався з проблемою, коли всередині улюбленої чашки лишалися темно-коричневі плями після чаю, і з часом їх стає все важче відмити. Ми знаємо, як цьому зарадити.

Основна причина таких відкладень – це дубильні речовини, що знаходяться в чаї – таніни. На смак це трошки гіркі, терпкі хімічні речовини, які виникли в природі для захисту квітучих рослин від поїдання тваринами. Але чайному кущу не пощастило – люди насолоджуються його характерним смаком, який існує саме завдяки танінам.

Як же відмити коричневі сліди від чорного чаю з білосніжної поверхні кухлика? Рекомендуємо вам 3 народні методи, які вразять вас своєю дієвістю.

Як відмити сліди чаю з улюбленої чашки: 3 народні засоби, які є на кожній кухні

Cтоловий оцет

Один із найпростіших способів, яким можна позбутися чайного нальоту. Для цього просто налийте в чашку гарячої води, додайте столову ложку оцту (9%), ретельно перемішайте та залиште “відкисати” на ніч. Зранку ви прокинетеся, і просто помивши цю чашку, можете приступати до її використання – білосніжна внутрішня частина сяятиме, як нова. Але перед тим, як заварювати нову порцію чаю або кави, переконайтеся, що ви точно змили оцет.

Лимонний сік

Якщо у вас нема вдома оцту (або ви просто не хочете морочитись із відмиванням його запаху), можете скористатися лимонним соком. Алгоритм дій такий самий: додайте до гарячої води, перемішайте та лишіть “відкисати” на ніч. Навіть якщо ви зранку не змиєте весь лимонний сік, смак і аромат вашого горнятка чаю це точно не зіпсує.

Як відмити сліди чаю з улюбленої чашки: 3 народні засоби, які є на кожній кухні
Як відмити сліди чаю з улюбленої чашки: 3 народні засоби, які є на кожній кухні

Харчова сода

Гідрокарбонат натрію теж гідно бореться з чайними слідами на кухликах. Для цього натріть плями содою, лишіть відстоятися хвилини 3-5, додайте води та лишіть на кілька годин. А краще, як в минулих методах – на ніч. Після цього можете спокійно мити чашку і дивуватися тому, наскільки вона тепер чиста.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.