Один факт, як зробити кислі мандарини солодкими всього за 15 хвилин: маленька хитрість від японців

Багато хто розчаровується, коли щойно куплені мандарини виявляються кислими. Здається, з цим вже нічого не зробиш, але це не так. Ми знаємо, як зарадити вашій проблемі – деталі у статті.

Мандарини вже давно вважаються символом зими та Новорічних свят. Багато хто ними об’їдається в цей період, і виходить прикро, коли куплені цитруси виявляються кислими. Ми поділимося з вами лайфхаком, який допоможе з цим справитись. Його незаперечними плюсами є простота та дієвість: спробуйте зробити це і переконайтесь самі.

Влаштуйте спа-процедури своїм мандаринам

Для того, щоб позбутися кислого присмаку цитрових, вам усього лиш потрібно зробити плодам дві послідовні ванночки. Для першої нагрійте воду приблизно до 40 градусів – вона має бути гарячою, але не обпікати руки. Погрузіть в неї неочищені мандаринки на 10 хвилин.

Як за 15 хвилин позбутися кислого смаку мандаринів: потрібна лише вода
Як за 15 хвилин позбутися кислого смаку мандаринів: потрібна лише вода

Після цього витягніть цитруси і одразу ж перекладіть у ванночку з холодною водою. Дайте їм полежати там ще 5 хвилин, і можете смакувати вже значно солодшими мандаринами.

Дієвість цього методу гарантується наукою, адже через різницю температур нейтралізується кислотність фрукта. Також це не зіпсує смак фрукта, адже ми його не варимо і не заморожуємо.

Бонус

Зовсім лінивий та ще швидший метод – це мікрохвильовка. Просто покладіть плід у мікрохвильовку, виставте максимальну потужність і запускайте нагрівання на 30 секунд.

Але є деякі нюанси: щоб мандарини не вибухнули в мікрохвильовій печі, зробіть у шкірці проколи або надрізи. Також важливо дати їм повністю остигнути перед тим, як чистити та вживати в їжу.

У цього методу є один очевидний мінус – окрім того, щоб прибрати кислоту, мікрохвильовка змусить серцевинку трохи звариться, і це теж змінить смак. Але вирішувати все одно вам – жертвувати 15 хвилинами часу чи смаком улюбленого зимового цитруса.

Нові статті

Схожі статті

“Для мене це табу”: 38-річна Злата Огнєвіч розповіла, що була в стосунках з одруженим чоловіком – подробиці

Співачці Златі Огнєвіч не дуже щастить у коханні навіть після шоу "Холостячка". Нещодавно зірка розповіла, що одним із її романів був із одруженим чоловіком - що відомо?

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?