Прості і смачні новорічні страви: ТОП-10 салатів з 3-х інгредієнтів до вашого святкового столу – рецепти

Смачні салати з трьох інгредієнтів — прекрасний варіант до святкового столу. Пропонуємо до уваги читачів добірку з 10-ти салатів, які містять в собі лише 3 інгредієнти.

Святкові салати можуть бути різними. Окрім традиційних новорічних страв у вигляді “Олів’є” чи “Оселедця під шубою” існує безліч інших складних і зовсім простеньких рецептів салатів до новорічного столу. Ось, наприклад — наступна добірка складається з 10 варіантів салатів, кожен з яких містить в собі лише 3 інгредієнти. Просто підготуйте їх, змішайте одне з одним, приправте сіллю або спеціями за смаком, змастіть рослинною олією, сметаною чи майонезом за смаком. І можете подавати на святковий стіл.

Святковий салат з печерицями та куркою
Святковий салат з печерицями та куркою

Рецепт № 1. Свіжі помідори + відварена квасоля + болгарський перець. Помідори поріжте кубиками, перець – теж. Квасолю попередньо замочіть у воді кімнатної температури, потім — відваріть на середньому вогні і дайте охолонути. Змішайте всі інгредієнти і заправте майонезом.

Рецепт № 2. Консервована кукурудза + пшеничні сухарики + свіжий часник. Консервовану кукурудзу відкрийте і висипте в окрему ємність. Пшеничні сухарики — додайте до кукурудзи. Туди розчавіть на пресі очищені зубчики свіженького часнику. Додайте рослинну олію або сметану невеликої жирності за смаком.

Рецепт № 3. Консервований тунець + варене яйце + сир. Висипте усі 3 інгредієнти в миску, ретельно перемішайте, додайте оливкову або соняшникову олію.

Рецепт № 4. Філе курки + гриби печериці + свіжий огірок. Філе відваріть або запечіть в духовці. Гриби — поріжте кубиками і обсмажте на пательні разом із соняшниковою олією. Огірок — поріжте кубиками. Змішайте всі компоненти, додайте сіль і спеції за власним смаком, майонез чи сметану.

Рецепт № 5. Варене яйце + огірок + консервований горошок. Куряче яйце відваріть вкруту, почистіть від шкарлупи і дрібненько поріжте. Відкрийте консервований горошок, злийте рідину і висипте його в миску для приготування салату. Додайте подрібнене яєчко. Також поріжте огірок кубиками і всипте туди ж. змішайте усі компоненти і змастіть салат соняшниковою олією або сметаною. За бажанням можете додати зелень кропу чи петрушки.

Рецепт № 6. Креветки + зелений салат + перепелині яйця. Креветки розморозьте. Зелений салат дрібненько поріжте. Перепелині яйця відваріть і розріжте навпіл. З’єднайте всі інгредієнти і перемішайте. Змастіть салат олією.

Рецепт № 7. Авокадо + консервований тунець + огірок. Авокадо почистіть від шкірки, поріжте шматочками, всипте в окрему миску. Туди ж додайте консервований тунець і порізаний кубиками свіженький огірок. Перемішайте, додайте подрібнену зелень і трошечки сметани. Подавайте до святкового столу, прикрасивши цей салат гілочками зелені.

Салат з огірком та авокадо
Салат з огірком та авокадо

Рецепт № 8. Гранат + буряк + грецький горіх. Відваріть буряк до повної готовності. Почистіть його і потріть на крупній тертці. Грецькі горіхи очистіть від шкарлупи, додайте їх ядра до буряка в окрему миску. Туди ж викладіть зернятка очищеного гранату. Перемішайте, змастіть олією і подавайте до столу.

Салат з буряку, грецьких горіхів та гранату
Салат з буряку, грецьких горіхів та гранату

Рецепт № 9. Відварна яловичина + консервована квасоля + свіжий помідор. Поріжте помідори, висипте в окрему миску, додайте консервовану квасолю. Яловичину відваріть і поріжте кубиками. Всипте в миску до квасолі і помідорів. Перемішайте, змастіть олією чи майонезом.

Рецепт № 10. Морква + відварене куряче яйце + кукурудза. Відваріть моркву на середньому вогні до готовності. Курячі яйця теж відваріть. Почистіть їх від шкурки та шкарлупи, дрібно поріжте. Викладіть в окрему ємність, додайте консервовану кукурудзу і добре перемішайте. Змастіть салат майонезом або сметаною.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.