Ніжний, хрусткий та ароматний торт до новорічного столу – легший за “Наполеон”, але не менш смачний

Завжди хочеться завершити святкову вечерю смачним десертом. Саме тому ми рекомендуємо вам торт, який буде приємно готувати, та не менш приємно їсти. Покроковий рецепт приготування далі у статті.

Для приготування торта на 6 порцій нам знадобиться:

Інгредієнти для коржів:

  • 1 листок листкового тіста;
  • 100 грамів цукру;
  • 24 печива савоярді.

Інгредієнти для крему:

  • 40 грамів пудингу з ванільним смаком;
  • 500 мілілітрів молока;
  • 100 грамів цукру;
  • 250 грамів вершки 33% жирності.

Інгредієнти для просочування:

  • 100 мілілітрів води;
  • 100 мілілітрів лікеру Мараскіно;
  • 3 чайні ложку цукру.

За бажанням можете прикрасити десерт цукровою пудрою.

Покроковий рецепт торта "Дипломат: простіший та смачніший за "Наполеон"
Покроковий рецепт торта “Дипломат: простіший та смачніший за “Наполеон”

Спосіб приготування:

Спочатку приготуємо заварний крем: крохмаль залийте приблизно 100 мл молока і розмішайте, решту в сотейнику змішайте з цукром і пудингом та доведіть до кипіння. Варіть на середньому вогні, помішуючи, до загустіння. Потім перекладіть крем і накрийте його плівкою впритул і дайте йому остигнути.

Заздалегідь розморожений лист тіста розкладіть на пергаменті, розріжте навпіл та зробіть багато проколів виделкою. Пергамент з тістом перекладіть на деко і відділіть листи один від одного, зігнувши краї паперу. Змастіть листи водою та посипте цукром, випікайте в розігрітій до 185 градусів духовці протягом 15 хвилин – до золотавої скоринки. Готовим коржам дайте остигнути.

Покроковий рецепт торта "Дипломат: простіший та смачніший за "Наполеон"

Тим часом збийте 250 грамів охолоджених вершків до твердих піків, і обережно перемішайте лопаткою зі вже остиглим заварним кремом.

Покроковий рецепт торта "Дипломат: простіший та смачніший за "Наполеон"

Приготуйте розчин для просочування: з’єднайте воду, лікер та цукор і перемішайте до розчинення. Першим шаром викладіть один корж із листкового тіста карамельною скоринкою догори. Рівномірно нанесіть на нього третину крему, зверху викладіть печиво, вмочене на дві секунди в алкогольну суміш. Шар печива покрийте кремом, зверху знову викладіть просочене печиво і на нього решту крему. Лишіть трохи крему для боків! Другим коржем з листкового тіста накрийте торт, цукровою стороною до крему, та трохи придавіть. Накрийте торт і поставте в холодильник щонайменше на три години.

Покроковий рецепт торта "Дипломат: простіший та смачніший за "Наполеон"

Найкраще смакувати торт після ночі в холодильнику. Перед подачею можете посипати його просіяною цукровою пудрою. Нехай вам смакує!

Нові статті

Схожі статті

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?