Один факт, як власноруч приготувати смачні сухарики до салатів: варіанти на сковороді та в духовці

Якщо ви любите похрумтіти сухариками, або плануєте готувати салат із додаванням цих смаколиків – ці рецепти вам точно сподобаються. Ми розповімо про 2 способи, як приготувати сухарики власноруч.

Для чого купувати сухарики в магазині, якщо приготувати власні так просто та швидко? Тим паче, так ми можемо позбутися старого хліба, який ніхто не хоче доїдати, і зробимо додаток до салату чи закуску до перегляду кіно. Проте, під час приготування сухариків є кілька нюансів, які ми обов’язково врахуємо.

Як приготувати сухарики в домашніх умовах – вимоги до хліба

Щоб отримати смачні сухарики, не обов’язково мати найсвіжіший хліб. Він має бути не надто повітряним та не надто рихлим – тому звичайний сірий хліб або батон підійдуть ідеально. Будьте уважними також до товщини нарізаних шматочків – вона має бути приблизно 2,5 см, щоб отримати ідеальну текстуру.

Як власноруч приготувати сухарики до салату: рецепти сухариків на сковороді та в духовці
Як власноруч приготувати сухарики до салату: рецепти сухариків на сковороді та в духовці

Домашні сухарики в духовці

  • 1 буханка хліба;
  • 3 столові ложки рослинної олії;
  • 1 чайна ложка солі;
  • спеції та сушений часник за смаком.

Хліб нарізаємо кубиком чи брусочками, викладаємо на деко і відправляємо у розігріту до 160 градусів духовку на 5 хв. Змішуємо олію зі спеціями, також можна вичавити часник до суміші. Сухарики пересипаємо в миску з олією, накриваємо тарілкою та трясемо, щоб вони покрились спеціями. Знову викладаємо приправлені сухарики на деко і відправляємо в духовку ще на 10-15 хвилин.

Покроковий рецепт приготування домашніх сухариків у духовці

Домашні сухарики на сковорідці

  • 1 буханка хліба;
  • 4 столові ложки рослинної олії;
  • сіль і спеції за смаком;
  • вичавлений часник за бажанням.

Все майже так само: нарізаємо хліб кубиками чи брусочками, але одразу ж перемішуємо з олією та спеціями. Трошки олії додаємо до сковорідки та розігріваємо, за бажання вичавлюємо туди часник, але приберіть перед додаванням сухариків. Підсушуйте хліб на повільному вогні, постійно помішуючи, протягом 10-15 хвилин. Знімаємо сухарики з вогню та даємо охолонути.

Покроковий рецепт приготування домашніх сухариків на сковороді
Покроковий рецепт приготування домашніх сухариків на сковороді

Нехай вам смакує!

Нові статті

Схожі статті

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?