Три віртуальні музеї, які вам обов’язково варто відвідати онлайн: подорож, не виходячи з дому

Мистецтво не знає меж, особливо у вік Інтернету і віддалених подорожей. Пропонуємо вам зануритись у світ віртуальних музеїв і відвідати одразу три скарбнички мистецтва у різних куточках світу.

Музеї бувають різними. Деякі з них пропонують до уваги відвідувачів мистецькі шедеври минулих століть, інші — експозиції з історії розвитку природи на планеті Земля. В одних музеях зберігаються артефакти давнини, в інших – сучасні цікавинки, які теж варті уваги.

Пропонуємо читачам здійснити віртуальну подорож до трьох цікавих музеїв, що розташовані в різних куточках планети.

Музей Ватикану в італійському Римі

Музей Ватикану - Рим, Італія
Музей Ватикану – Рим, Італія

Музей Ватикану в Римі являє собою цілий комплекс музеїв, в яких зберігаються колекції художніх творів, які збирали Римські Папи. Щороку експозиції в цьому музеї переглядають близько 4 мільйонів відвідувачів. Справжня скарбниця мистецтва, в якій можна побачити художні шедеври епохи Відродження (наприклад, фрески Рафаеля, що зберігаються в Сикстинській капелі або скульптури Берніні).

Музей Акрополю в Афінах

Музей Акрополя: Афіни
Музей Акрополя: Афіни, Греція

В цьому музеї зберігаються безцінні артефакти, знайдені в стародавній Греції. Тут можна побачити Ерехтейон, Парфенон та інші пам’ятки давньогрецької культури. Він був закладений на території Греції 22 грудня 2003 року, але офіційне відкриття відбулося у червні 2009 року.

Цікаво, що вперше відкриття цього музею було присвячено Олімпійським іграм 2004 року в Афінах. Але будівництво комплексу затягувалося. Будівельні роботи наблизились до свого завершення лише в жовтні 2007 року.

Після цього зі старого музею, який розташований біля підніжжя пагорбу Акрополя – стали перевозити артефакти до нового музейного комплексу. У виконанні цих робіт були задіяні 3 величезних крани, хоча відстань між старим та новим музеями складала лише 400 метрів.

Національний Вашингтонський музей природознавства в Америці

Національний музей природознавства у Вашингтоні, Америка
Національний музей природознавства у Вашингтоні, Америка

Один з найбільших музеїв природничої історії у всьому світі. Відвідувачі тут зможуть дізнатись про космос і космічні явища, тваринний і рослинний світ, історію розвитку планети Земля.
В складі величезного музейного комплексу є декілька постійних композицій.

  • зал геології, каміння та мінералів, де зберігається колекція коштовного каміння (сапфір “Зірка Азії”, “Діамант Надії”), понад 300 тисяч каменів корисних копалин, 350 тисяч мінералів, 350 тисяч часток метеоритів;
  • зал походження людини імені Девіда Коха (він був відкритий до століття музею у березні 2010 року та присвячений еволюційному розвитку людини на Землі), головна експозиція музею включає в себе 75 копій черепів, інтерактивне генеалогічне дерево земної людини за останні 6 мільйонів років її розвитку, а також – окрему тематичну галерею, що присвячена впливу кліматичних змін планети на суспільство, а також – впливу самої людини на довколишнє середовище;
  • зал палеонтології, де зберігаються рештки понад 570 тисяч динозаврів, амфібій та рептилій, що були знайдені у різних куточках світу;
  • зал комах імені Оркін, в якому представлені живі комахи, а ще – стенди з розповідями про цих істот;
  • зал ссавців імені Берінга, де кожен експонат – це окремий твір сучасного мистецтва, який розповідає відвідувачам про еволюцію ссавців в різних умовах, а ще в цьому залі представлена найбільша в світі колекція безхребетних ссавців, яку збирали протягом 19-20 століть;
  • зал океаністики імені Сант, який вважають найбільшою реконструкцією в історії музею, на території залу виставлені 674 зразки морської фауни, а всього в розпорядженні музею налічується понад 80 мільйонів таких зразків.

Також в музеї природознавства працюють зал Африки, павільйон рослин та метеликів, а також – виставка птахів.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.