Якщо готую рибні котлети, то лише з мороженого оселедця: набагато смачніше, аніж будь-яка смажена риба

Напевно, ви й не знали, що можна приготувати рибні котлети з оселедця. А якщо до них додати ще й овочевий гарнір, узагалі вийде казка. Ніхто ніколи не здогадається, з якої риби це зроблено.

Вам знадобиться:

  • 2 оселедці;
  • 1 дрібка гірчичного порошку;
  • 1 яйце;
  • 1 ст.лож. висівок;
  • 1 дрібка приправи до риби.

Для гарніру:

  • 2 цибулини;
  • 1 морквина;
  • 2 солодких перці;
  • 1 ч.лож. томатної пасти;
  • 1 дрібка приправи до овочів.
Котлети з замороженого оселедця з гарніром із овочів

Дістаньте з морозилки оселедці. Відразу ж зніміть шкуринку. Так вона дуже легко зійде. Покладіть тушки у воду, щоб розморожувалися. Вийміть нутрощі, зніміть чорні плівочки, відріжте голови, виріжте хребти. У вас має вийти 4 шматочки філе.

Промийте рибне філе у п’яти водах до повної чистоти. В останню воду додайте трішки гірчичного порошку. Нехай риба пів години полежить у такій воді. Потім воду з гірчицею злийте, а оселедці промийте під проточною водою.

Котлети з замороженого оселедця з гарніром із овочів

Філе перебийте блендером разом з однією цибулиною. Рідке пюре робити не потрібно. Зробіть кілька обертів, щоб вийшов фарш. Додайте яйце, висівки, перемішайте. Покладіть до холодильника. Бажано, щоб оселедець постояв кілька годин, а краще всю ніч.

Другу цибулину наріжте півкільцями. Моркву натріть на тертушці. Солодкі перчини позбавте від насіння й наріжте тонкою соломкою. Розігрійте пательню на вогні, влийте небагато олії.

Котлети з замороженого оселедця з гарніром із овочів

Додайте цибулю. Коли трішки підсмажиться, всипте моркву з перцем. Посоліть, трішки підсолодіть. Додайте томатну пасту. Допоки овочі тушаться під кришкою на повільному вогні, час від часу перемішуйте їх. За потреби влийте зовсім трішечки води. Всипте приправу для овочів.

Котлети з замороженого оселедця з гарніром із овочів

Дощечку змастіть олією. Руки теж змастіть олією. Виробляйте котлети й викладайте на дошку. Коли всі вироби буде сформовано, перекладайте їх на розігріту пательню з олією. Підсмажте з одного боку до появи скоринки. Переверніть на інший бік. Підсмажте до готовності. Накрийте кришкою і трішки потушіть.

Перекладіть на паперовий рушник, щоб з котлеток всотався зайвий жир. Викладіть на тарілку й додайте овочевий гарнір. За бажанням, можете подавати з картоплею-пюре.

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.