Прогноз погоди в Україні на свята і сюрпризи з неба: в яких українських випаде сніг на Різдво та Новий Рік

Різдво цього року відзначають 25 грудня, а не 7 січня, як зазвичай. Синоптики розповіли, яких подарунків чекати від погоди на свята, а ще - якою температурою повітря вона здивує українців.

Синоптикіня з Укрогідрометцетру Наталія Голеня повідомила приблизний прогноз погоди на останню декаду першого місяця зими 2023 року.

Прогноз погоди на Різдво і Новий Рік
Прогноз погоди на Різдво і Новий Рік

Згідно з попередніми розрахунками синоптиків – на Різдво за новим стилем і Новий, 2024 рік – очікується підвищення температури повітря до плюсових позначок.

Втім, як наголошує пані Наталля – ці прогнози лише приблизні і все може змінитись у будь-яку мить. Більш точні результати прогнозування зазвичай з’являються за 1-2 дні до свят.

На Різдво у 2023 році буде тепло
На Різдво у 2023 році буде тепло

Синоптикіня зауважує, що погода наприкінці грудня місяця навряд чи здивує громадян якимось великими змінами. Практично по всій території країни значення термометрів будуть утримуватись на плюсових позначках.

Якщо вірити розрахункам синоптиків, то на різдвяні і новорічні свята погода буде занадто теплою для цієї пори року.

Різдво і Новий рік будуть з опадами: пройде дощ, подекуди - мокрий сніг
Різдво і Новий рік будуть з опадами: пройде дощ, подекуди – мокрий сніг

Температурні значення будуть коливатися в межах від 0 до +6 градусів тепла в нічний час і вдень. В південних частинах країни позначки термометрів можуть піднятись навіть до +10 градусів тепла.

Подекуди вночі стовпчики термометрів можуть опускатись і нижче нуля. Але загальний температурний фон залишиться без особливих змін. Щоправда, на Різдво Наталія Голеня прогнозує опади у вигляді мокрого дощу і снігу.

Інший синоптик з українського гідрометцентру – Наталія Птуха, наголошує на тому, що 25 грудня до нашої країни може зійти стрімкий атмосферний фронт з північного заходу. Він принесе із собою сильний вітер і невеличку кількість опадів. На Різдво синоптики чекають на опади змішаної фази: дощ із мокрим снігом.

Сніговий покрив лише частково збережеться в північній частині країни – переважно в Харківській і Сумській областях. По-справжньому зимовою погода буде на Різдво лише в Карпатах.

Нові статті

Схожі статті

Спогади з рідного Мукачева: Святослав Вакарчук у 49 років згадав дитинство і показався у візочку

Лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук поділився спогадами з рідного міста. Він показав архівну світлину зі свого дитинства, на якому позував у візочку ще зовсім малюком.

“Це особлива насолода”: багатодітна мама Лілія Ребрик показала перше досягнення 6-місячної доньки Аделіни

Ведуча Лілія Ребрик разом із родиною привітала молодшу доньку Аделіну з 6 місяцем народження. В цей святковий день знаменита мама повідомила, яким досягненням порадувала її малеча.

“Ненавиджу”. 36-річний Володимир Дантес підкорив Говерлу разом із Дашею Кацуріною: мріяли піти в похід

Співак Володимир Дантес заради своєї коханої Даші Кацуріної готовий на все - наприклад, підкорити разом із нею Говерлу. Як все пройшло - подробиці.

Невже вони знову разом? 40-річний Слава Дьомін показався разом із своєю екс-дружиною Ксенією (ФОТО)

Слава Дьомін тривалий час має статус холостяка, але нещодавно відомий ведучий показався разом із своєю колишньою дружиною - невже пара возз'єдналась?