Художниця Марина Жукова зобразила головну новорічну ялинку міста Бахмут з найдорожчими іграшками в світі

Чи знаєте ви, яка новорічна ялинкова прикраса є найдорожчою в світі? Якщо ні - то хутчіш читайте наступну публікацію - в ній є відповідь на це питання. І вона вас точно здивує.

Ялинкові іграшки у вигляді легеньких кульок з’явились багато десятиліть тому. Існує легенда, згідно з якою першу скляну і порожню всередині кульку для прикрашання ялинки склодуви видули в XVI столітті.

Виробництво таких прикрас почалось через неврожай яблук, якими в стародавні часи прикрашали святкові ялинки. В подальшому люди змогли оцінити переваги кульок зі скла.

Різнокольорові кульки зі скла для прикрашання ялинки
Різнокольорові кульки зі скла для прикрашання ялинки

В порівнянні зі звичайними яблуками вони були набагато легшими і яскравішими. Виробляли кульки в різних кольорах.

До їх появи новорічні прикраси робили з дерева, соломи, різнокольорових стрічок, тканини, текстури, паперу чи фольги.

Зараз ялинкові іграшки вражають уяву своїм різномаїттям. Їх виробляють у вигляді фігурок новорічних персонажей (Санти, Снігуроньки, символів Нового Року – Тигра, Кролика, Дракона тощо) або у класичному варіанті – кульки яскравого кольору. Яка ж з цих прикрас вважається найдорожчою в світі напередодні нового, 2024, року? Якщо ви гадаєте, що це іграшка, інкрустована кристалами Сваровськи, – то глибоко помиляєтесь.

На тижні, що вже минає – найдорожчу ялинкову прикрасу зобразила на своїй картині українська художниця та ілюстраторка Марина Жукова.

Головна героїня нового мистецького шедевру – ялинка міста Бахмут. Замість традиційних кульок вона прикрашена ключами бахмутян, які через війну змушені були покинути свої домівки. Покинути назавжди…

Зараз місто Бахмут, в якому ще 2 роки тому сяяли справжні новорічні ялиноньки – перетворилося на суцільну руїну. Тут майже ніхто не живе – усі комунікації зруйновані, а про колишнє квітуче місто нагадують хіба що світлини минулих років у соцмережах. І ключі від домівок, які кожен мешканець Бахмута взяв із собою – як символ надії на повернення додому.

Верхівку бахмутської ялинки ілюстраторка прикрасила гербом цього міста і зробила до картини щемливий підпис:

– Гадаю, слова тут зайві… Сумно… Болить…

Нові статті

Схожі статті

Спогади з рідного Мукачева: Святослав Вакарчук у 49 років згадав дитинство і показався у візочку

Лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук поділився спогадами з рідного міста. Він показав архівну світлину зі свого дитинства, на якому позував у візочку ще зовсім малюком.

“Це особлива насолода”: багатодітна мама Лілія Ребрик показала перше досягнення 6-місячної доньки Аделіни

Ведуча Лілія Ребрик разом із родиною привітала молодшу доньку Аделіну з 6 місяцем народження. В цей святковий день знаменита мама повідомила, яким досягненням порадувала її малеча.

“Ненавиджу”. 36-річний Володимир Дантес підкорив Говерлу разом із Дашею Кацуріною: мріяли піти в похід

Співак Володимир Дантес заради своєї коханої Даші Кацуріної готовий на все - наприклад, підкорити разом із нею Говерлу. Як все пройшло - подробиці.

Невже вони знову разом? 40-річний Слава Дьомін показався разом із своєю екс-дружиною Ксенією (ФОТО)

Слава Дьомін тривалий час має статус холостяка, але нещодавно відомий ведучий показався разом із своєю колишньою дружиною - невже пара возз'єдналась?