Ціна виросла на 300% за пів року: названа вартість виїзду чоловіків з України за кордон і вона велика

Український блогер Володимир Цимбал розповів історію про проходження комісії ВЛК і про вартість виїзду за кордон для українських чоловіків. Ціна вражає. Детальніше читайте в матеріалі.

Всеукраїнська мобілізація чоловіків — болюче питання, яке постало ще на початку повномасштабного вторгнення росії. Протягом двох років український фронт тримали добровольці — ті, хто пішов захищати державу самостійно і без всілякого примусу. Але можливості людського організму, так само, як і людський ресурс — обмежені і потребують відновлення. Майже два роки на фронті без ротації та відпустки — це дуже тяжко. І це – вбиває будь-яку мотивацію до боротьби проти ворога.

Скільки платять українські чоловіки, щоб виїхати за кордон
Скільки платять українські чоловіки, щоб виїхати за кордон

Не додає наснаги військовим і те, що деякі громадяни призовного віку за великі гроші виїжджають за кордон, щоб уникнути мобілізації і призову. Український блогер Володимир Цимбал розповів, що підписники часто питають в нього — чи не знає він, скільки зараз коштує виїзд за кордон для чоловіків.

Цимбал пригадав, як сам 24 лютого 2022 року евакуювався на Західну Україну — до міста Ужгород. Там він одразу відправився до військкоммату, аби стати на облік. Співробітниці цього закладу в нього відразу спитали — чи служив він в армії раніше. Почувши негативну відповідь – його відправили проходити комісію ВЛК. За її висновками Володимир виявився непридатним до військової служби і йому відали дозвіл на перетин кордону. І за все обстеження він не заплатив жодної гривні.

В той же час блогер пригадав історії декількох своїх знайомих, яким вдалося виїхати з України за великі гроші. Один з них їхав в буквальному сенсі цього слова — в багажнику. Було це влітку і за таку подорож йому довелося заплатити 4 тисячі доларів.

Нещодавно Володимир Цимбал спілкувався з іншим своїм знайомим. Той теж виїжджав з України за гроші, але заплатити йому вже довелося на 300% більше — 12 тисяч доларів. Тобто, за якихось півроку вартість перетину кордону для українських чоловіків призовного віку збільшилась в 3 рази.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.