Українським біженцям виплатять по 5 тисяч євро при поверненні додому в Україну: хто і як може отримати

У деяких країнах Західної Європи вирішили позбутися українських біженців. Людей не виганяють, але за повернення додому готову платити від 1 тисячі до 5 тисяч євро. Кому найбільше пощастило?

Норвегія

Всім українцям, які нині перебувають у цій країні і надумають повернутися на батьківщину, виплатять 17,5 тис. крон. Отримавши цю суму, слід відразу ж придбати квиток і відправитися додому, сповіщає oboz.ua.

Українським біженцям виплатять компенсацію за повернення додому

Якщо людина має посвідку на проживання чи статус колективного захисту, то оформивши відповідні документи в Норвезькому імміграційному управлінні та пред’явивши куплені квитки, отримає на руки суму, еквівалентну 1,2 тис. доларів.

Фінляндія

Норвегія хоч і не є членом ЄС, але подала гарний приклад іншим. Услід за норвежцями відповідний закон з’явився й у фінів. Він набирає чинності у 2024 році. Тут готові платити навіть тим, кому відмовили у притулку в цій країні. Якщо заявник відкличе прохання про притулок, він також може розраховувати на 5300 євро.

Українським біженцям виплатять компенсацію за повернення додому

Щоб отримати всю суму в повному об’ємі, слід укластися в 30-денний термін. Коли він спливе, сума гранту різко зменшиться до 2000 євро. Ці гроші можна не лише отримати на руки, але й використати як оплату за навчання чи на відкриття малого бізнесу.

Чехія

Поки у цій країні діє тимчасовий захист для українців, який продовжили до березня 2025 року. Якщо є бажання повернутися додому раніше, чеський уряд обіцяє надати виплату певної суми. Кількість грошей не сповіщається. Отримати ці підйомні можуть лише ті біженці, право яких на перебування в Чехії складає більш як 3 місяці.

Інші країни

У Швейцарії розглядали питання про виплати 4355 доларів для українських біженців, що повертаються, але цю норму поки що не затвердили. У розробці програма виїзних виплат нині перебуває і в Ірландії. Гроші готові виплачувати тим українцям, житло яких на батьківщині уціліло.

Нові статті

Схожі статті

+1 лайфхак у вашу скарбничку! Як вимити всі ваші вікна, щоб не залишити розводи на них – дієвий спосіб

Маєте постійну проблему щодо розводів на вікнах, хоч і помили їх? Ідеальний метод, який вирішить вашу проблему - як і чим саме потрібно вимивати скло.

Часниковий хлібчик вийде найсмачнішим: секрет від італійських кухарів для української пампушки

Італійський часниковий хліб – це простий рецепт класичної випічки із пікантним присмаком, часниковою олією та сиром пармезан. Ось що потрібно знати про його приготування в домашніх умовах.

У магазині такого точно не купите: як приготувати вівсяний кекс із ягодами за 20 хвилин. Час пішов!

Настала осінь, холодні вечори, і це ідеальний час для того, щоб приготувати смачну та ароматну випічку - рецепт пухкого вівсяного кексу з ягодами.

Знайомство на роботі і пропозиція через 1.5 місяці: Христина Решетнік пригадала, як дружиною стала

Дружина ведучого телешоу "Холостяк" Григорія Решетніка пригадала той час, коли ще не була заміжня. Блогерка та багатодітна мама розповіла, якою була пропозиція руки та серця від коханого Григорія.