Родинне чаювання без цього печива не обходиться: всього 15 хвилин і на столі ціла гора смакоти за копійки

Якщо треба приготувати печиво нашвидкуруч, кращого рецепта не знайдете. Мінімум інгредієнтів роблять солодощі доступними, а духовка запече вироби до рум'яної скоринки.

Вам знадобиться:

  • 1,5 скл. борошна;
  • 1 яйце;
  • 0,5 скл. цукру;
  • 0,5 скл. олії;
  • 1 ч.лож. розпушувача;
  • 1 дрібка ваніліну.
Бюджетне цукрове печиво

У такому вигляді печиво вийде занадто цукровим. Тож якщо треба, щоб було не надто солодко, зменште кількість цукру. Олія має бути рафінованою, без запаху.

У велику миску, в якій замішуватимете тісто, вбийте яйце. Всипте цукор та ванілін. Влийте олію. Розмішайте інгредієнти ложкою. Маса має стати схожою на мед. Всипте крізь сито половину порції борошна та розпушувач. Ще раз розмішайте все ложкою.

Бюджетне цукрове печиво

Не ігноруйте момент просіювання. Таким чином удасться позбутися будь-якого сміття з борошна. До того ж випічка вийде набагато пухкішою, адже борошно насититься потрібним для цього киснем.

Додайте решту борошна і приступайте до замісу руками. Тісто має перестати липнути до рук і скачатися в кулю. Деко, на якому будете випікати цукрове печиво, вистеліть пергаментним папером.

Бюджетне цукрове печиво

Відщипуйте від великого шматка тіста шматочки завбільшки з волоський горіх. Розплескуйте їх руками й викладайте на папір для випікання на певній відстані, бо печиво буде підростати.

Можете залишити кружальця. А якщо є бажання, виделкою чи чаркою зробіть надсічки. За бажанням присипте корицею чи цукром. Поставте в розігріту до 180 градусів духовку. Печиво випікається дуже швидко – близько 10-15 хвилин.

Бюджетне цукрове печиво

Попервах цукрове печиво буде дуже м’яким, та коли трішки полежить, затвердіє. Подавайте до чаю чи молока, коли повністю прохолоне. Тихий родинний вечір пройде, як годиться.

Якщо хочеться чогось більш вишуканого, пропонуємо ще 3 рецепти печива на вибір:

Нові статті

Схожі статті

Квашена капуста вийде хрумкою та смачною: перевірений рецепт за 30 хвилин – додайте в банку ось це

Осінь – сезон для приготування смачної та хрумкої квашеної капусти. Для приготування страви достатньо буде лише 30 хвилин вільного часу. Бродіння займе ще 3 дні.

44-річна Соломія Вітвіцька показала всім на “1+1”, як її змінило нещодавнє весілля: жінка-мрія (Фото)

Соломія Вітвіцька світиться від щастя, перебуваючи у стосунках із Олексієм Ситайлом і нещодавно пара відгуляла весілля - телеведуча показала, як вона виглядає після цієї події.

2 зведених сестри по татові і по мамі: Віталій Козловський вперше розкрив правду про своє сімейне положення

Віталій Козловський завжди відвертий зі своєю аудиторію, тож цього разу він не робив виключення та розкрив факт, який приголомшив всіх - чи знали ви, що співак має двох зведених сестер?

Зірка “Х-фактора” Аіда Ніколайчук показала, як працює її чоловік-каскадер: ви таке тільки в кіно бачили

Переможниця популярного українського шоу "Х-Фактор" Аіда Ніколайчук нещодавно розповідала, що вийшла заміж за каскадера з Голлівуду. В Stories співачка поділилася кадрами із роботи коханого.