Червона риба, яку не можна їсти: як впізнати неякісний продукт на поличці магазинів — ТОП-4 ознаки

Бутерброди з червоною рибку — традиційний варіант закуски. Вони вийдуть смачними, якщо вибирати в магазині тільки свіженьку червону рибку. За якими критеріями визначити її якість – розповімо далі.

Сучасні українські супермаркети пропонують велике різноманіття риби. Виробники цього продукту напередодні новорічних та різдвяних свят дуже часто користуються збільшенням попиту на червону рибу, щоб запропонувати покупцям фальсифікат замість якісного виробу.
Розпізнати продукт низької якості можна за деякими ознаками. Пропонуємо їх до вашої уваги.

Насичений помаранчевий відтінок

Рожевий колір червоної риби свідчить про її свіжість
Рожевий колір червоної риби свідчить про її свіжість

Червона риба високої якості має ніжний рожевий відтінок. Якщо ж продукт має інший колір – то це означає, що його перед продажем пофарбували, задля придання кращого товарного вигляду.

Пофарбована червона риба відрізняється ще й за забарвленими жировими прошарками, які в якісному продукті мають білий колір.

Різкий аромат моря

Різкий морський запах червоної риби може свідчити лише про те, що вона – несвіжа. Перед продажем її вимочили в розчині йоду і потім викинули на прилавок.

Доволі рівна поверхня на зрізі

Рівна поверхня зрізу свідчить про те, що до риби додали желатин
Рівна поверхня зрізу свідчить про те, що до риби додали желатин

Якщо червона рибка має занадто рівну поверхню зрізу – імовірно, до продукту додали желатин. За рахунок цього продавці намагались приховати той факт, що продукт був несвіжий і зробити рибу більш цілісною.

Червона риба продається в вакуумі

Червона риба у вакуумному пакуванні частіше за все має другу свіжість. Дізнатись про її аромат та смак зазвичай вдається тільки після відкриття упаковки в домашніх умовах.
Термін вживання риби у вакуумі – невеликий. Тому такий продукт краще взагалі не купувати, бо в більшості випадків він може бути протухлим і не придатним до вживання.

Критерій, який завжди свідчить про те, що риба пропала — це її слиз на її поверхні. При торканні здається, ніби на продукт розлили мийний засіб. Слиз свідчить про те, що червона риба довгий час лежала в теплі без розсолу і на ній стали розвиватись погані мікроорганізми та бактерії.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.