На Львівщині порядкують бізони, на Чернігівщині – олені: що забули тварини в незвичних для себе регіонах

Лісівники займаються своєю благородною справою, роблячи все можливе для розширення популяцій диких тварин. Розводять навіть тих, які у певних місцинах ніколи не водилися.

Бізони

Ще на початку 80-их років минулого століття на Львівщину завезли 12 особин бізонів. На диво, литовські зубри чудово прижилися в нових умовах. Нещодавно працівники Бродівського лісового фонду зробили переоблік, нарахувавши аж 114 великих тварин.

В українських лісах з’явилися бізони та олені

На Львівщині водиться переважно біловезький підвид, що є найпоширенішим серед роду Bison. В Україні умови життя цих диких тварин максимально наближені до їх природного ареалу. Бізони самотужки добувають собі їжу. З усім тим, працівники лісництва ще й додатково підгодовують екзотичних мешканців лісу взимку.

Олені

Тим часом на Чернігівщину завезли оленів із Сумщини. Відстань у 120 км здолали 165 благородні тварини. Їх планують перетримувати цілий рік у спеціальному загоні в мисливському угідді “Єгер” площею 600 гектарів. Після чого випустять у дику природу.

В українських лісах з’явилися бізони та олені

Подібні застереження необхідні для асимілювання тварин на новій території. Якщо їх відразу відпустити до лісу, то олені розбредуться на великі відстані, намагаючись повернутися до звичного ареалу.

Тепер рогаті тварини мешкатимуть на території Ічнянської громади. Батьків цих тварин завезли з Литви. А ці молоді олені є вже повністю українськими. Їм по півтора року. Переважають чотири види: новозеландський, румунський, литовський та кросбрі.

Коли у 150-кілограмових тварин відпадуть шайби, а на їх місці з’являться роги, стане видно родову відмінність. Раніше у цій місцині водилися лосі, косулі, кабани. А от оленів навіть старожили ніколи не бачили.

Нові статті

Схожі статті

Спогади з рідного Мукачева: Святослав Вакарчук у 49 років згадав дитинство і показався у візочку

Лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук поділився спогадами з рідного міста. Він показав архівну світлину зі свого дитинства, на якому позував у візочку ще зовсім малюком.

“Це особлива насолода”: багатодітна мама Лілія Ребрик показала перше досягнення 6-місячної доньки Аделіни

Ведуча Лілія Ребрик разом із родиною привітала молодшу доньку Аделіну з 6 місяцем народження. В цей святковий день знаменита мама повідомила, яким досягненням порадувала її малеча.

“Ненавиджу”. 36-річний Володимир Дантес підкорив Говерлу разом із Дашею Кацуріною: мріяли піти в похід

Співак Володимир Дантес заради своєї коханої Даші Кацуріної готовий на все - наприклад, підкорити разом із нею Говерлу. Як все пройшло - подробиці.

Невже вони знову разом? 40-річний Слава Дьомін показався разом із своєю екс-дружиною Ксенією (ФОТО)

Слава Дьомін тривалий час має статус холостяка, але нещодавно відомий ведучий показався разом із своєю колишньою дружиною - невже пара возз'єдналась?