Замість молока пригощаю малечу молочним желе: всього 10 хвилин на кухні й корисний десерт на столі

Якщо дітей складно змусити пити молоко щодня, підіть на хитрість. Зробіть молочне желе. Цей легкий повітряний десерт із желатином малеча їстиме залюбки.

Щоб користі від молочного желе було ще більше, можете прикрашати його будь-якими фруктами чи ягодами по сезону – свіжими чи мороженими.

Вам знадобиться:

  • 400 мл молока;
  • 100 л води;
  • 50 г цукру;
  • 10 г желатину;
  • 1 дрібка ваніліну.
Як приготувати корисний десерт – молочне желе

Готується все дуже просто. Тільки воду беріть не з-під крана, а очищену, щоб желе не набуло неприємного присмаку. Желатин залийте холодною чистою водою, залишивши на 15 хвилин. За цей час він має набрякнути. Желатин краще брати той, що призначений для десертів – він дрібніший та нейтральний на смак.

Як приготувати корисний десерт – молочне желе

У сотейник влийте молоко, додайте цукор. Поставте на вогонь. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи, на середньому вогні. Кипіти маса не повинна. Кількість цукру можете регулювати – додаючи більше чи навпаки менше.

Як приготувати корисний десерт – молочне желе

Додайте в солодке молоко желатин, що набряк. Перемішайте масу, допоки желатин повністю не розчиниться. Всипте ванілін і ще раз перемішайте. Можете настояний желатин поставити на вогонь, щоб розчинився окремо. Тільки стежте, щоб маса не закипіла. А вже потім з’єднуйте його з молоком.

Як приготувати корисний десерт – молочне желе

Розлийте отриману суміш по креманках. Залиште холонути за кімнатної температури. Після цього відправте до холодильника на кілька годин. Подавайте до столу, прикрасивши ягодами.

Якщо мова йде не про користь, а про насолоду, тоді можете притрусити натертим шоколадом чи порізаним на шматочки мармеладом.

Нові статті

Схожі статті

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?