Як правильно їсти хурму, щоб отримати від неї максимальну користь: зі шкіркою чи без, до котрої години

Хурма — яскравий помаранчевий фрукт із терпким присмаком, який з'являється на прилавках українських магазинів взимку. Розповідаємо , як правильно вживати хурму, щоб вона принесла користь.

Хурма – яскравий і смачний фрукт з терпким присмаком. Вона дуже корисна, ідеально підходить для зимового самостійного перекусу або ж як додаток до десерту.
Вживають хурму переважно пізньої осені або взимку. Багато хто з людей не знає, як правильно куштувати хурму — зі шкіркою чи без неї. Розглянемо це питання детальніше.

Хурма: що важливо знати про вживання фрукту
Хурма: що важливо знати про вживання фрукту

Інформація щодо того, як правильно їсти хурму — зі шкіркою чи без неї, розрізняється. Дехто з людей вважає, що цей фрукт краще за все смакує без шкірки. Її нібито треба знімати перед вживанням хурми в їжу. Інші ж наполягають на тому, що хурму достатньо добре вимити перед вживанням і шкірку залишати на місці.

Експерти з харчування згодні з думкою, що більшість різновидів хурми можна і треба їсти разом зі шкіркою. Адже саме в ній міститься найбільша кількість корисних речовин, клітковина і вітаміни. Та ця порада не стосується недостиглих плодів хурми.

В складі яскравого фрукту є речовина танін. Саме він у великій кількості міститься в недостиглій хурмі. Танін має дубильні властивості, які також присутні в зеленому та чорному чаї.

Танін сам по собі – абсолютно безпечний. Але у великій кількості його вживати не варто. І тому недостиглу хурму частіше куштують без шкірки.

Коли вживати хурму?

Хурма: як правильно вживати фрукт - зі шкіркою чи без
Хурма: як правильно вживати фрукт – зі шкіркою чи без

Користь від вживання хурми буде найбільшою, якщо їсти цей фрукт не раніше, ніж через годину після вживання інших продуктів і не пізніше, ніж за півгодини до сніданку, обіду чи вечері.

Експерти з дієтології розповідають, що хурма містить в собі багато заліза, яке покращує роботу серця і підвищує тонус судин. А ось танін, якого багато в нестиглій хурмі — порушує роботу шлунку і може викликати закреп. Тому обирайте в крамниці стиглі плоди, а частину хурми, розташовану біля плодоніжки — взагалі не їжте.

Стигла хурма відмінно поєднується із сиром, вершками, йогуртом та іншими кисломолочними продуктами. Також дієтологи радять вживати її разом із апельсиновим соком. А ось комбінувати цей фрукт із зерновими (наприклад, різноманітними кашами) — не можна.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.