Пінгвінятко Аделі стрімко і рішуче увірвалось в Новий Рік – полярники показали кумедне відео з покатушками

"Вриваємося в Новий Рік стрімко і рішуче, як цей пінгвін Аделі" – полярники з Антарктики показали в соцмережі кумедне відео з маленьким пінгвінятком. Подивіться на цього малюка прямо зараз.

Чарівне святкове відео в перший день Нового року-2024 показали полярники з української станції “Академік Вернадський”. На своїй офіційній сторінці у соцмережі “Facebook” співробітники Національного антарктичного наукового центру опублікували кумедне новорічне відео з маленьким пінгвінятком Аделі.

Пінгвінятко з Антарктики відкрило веселі старти у перший день Нового Року
Пінгвінятко з Антарктики відкрило веселі старти у перший день Нового Року

Малюк, що з’явився на світ за декілька тижнів до новорічних свят — влігся на животик і кумедно скотився з високої гірки.

Вриваємося в Новий Рік стрімко і рішуче, як цей пінгвін Аделі — написали в новорічному привітанні співробітники станції.

Пінгвіни, що перебувають на суші, зазвичай саме так і пересуваються — влігшись на живіт і ковзаючи на ньому по вічних снігах. Вчені розповідають, що саме таким чином полярні пташенята заощаджують свою енергію, бо під час пересування по суші їх рухи – неквапні та вайлуваті. Якщо ж місцевість дозволяє — вони можуть проїхатись і на животику — відштовхуючись крилами і задніми лапками. Антарктичні пташки таким чином можуть розігнатись до 3-6 км/год.

Полярники, що оприлюднили кумедне відео — привітали українців з Новим роком і побажали зустріти його з новими силами, щоб ще швидше та завзятіше наближати нашу Перемогу.

Новонароджене пінгвінятко в Антарктиді проїхалось по сніжку на животику: кумедне відео
Новонароджене пінгвінятко в Антарктиді проїхалось по сніжку на животику: кумедне відео

До речі, українські дослідники, що зараз перебувають посеред вічних снігів — у перші дні Нового року отримали щирі вітання від учнів з Енергодару. Нажаль, це місто зараз знаходиться в окупації, але учні з Енергодарського центру туризму, Краєзнавства і спорту навіть в умовах війни не втратили інтересу до крижаного континенту.

Знаходячись зараз у різних куточках світу, хлопчики та дівчата все одно не забувають про Антарктиду і тих, хто її досліджує. В рамках конкурсу “Антарктида стає ближчою” дітлахи створили 85 святкових листівок з антарктичними тваринами, супроводили їх привітальними надписами і відправили науковцям в Антарктику.

Ось, наприклад, шестикласник Дмитро написав, що дуже полюбляє пінгвінів, тому вітає їх з новорічними святами і бажає, щоб у пінгвінів були гарні діти. А Гліб з 5-го класу побажав довгих років життя і смачної їжі морським котикам.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.