Бюджетний рецепт домашнього плавленого сиру з 5 інгредієнтів: ви забудете про магазинні сирки

Багато господинь погодяться, що домашня їжа набагато краща за магазинну. Особливо це стосується молочних продуктів – сир, приготований власноруч, набагато смачніший та корисніший.

Плавлений сир є популярним інгредієнтом багатьох страв, поширених на теренах України. Проте важко в магазині знайти якісний та бюджетний продукт, що вже казати про смак. Тому ми рекомендуємо вам рецепт домашнього сиру всього з 5 інгредієнтів – у такій страві ви зможете точно підрахувати калорії та не перейматися за незрозумілий склад, адже всі продукти для приготування ви контролюєте особисто. Спробуйте приготувати домашній плавлений сирок за цим простим рецептом і переконайтесь в усьому самі. Запевняємо – ви більше не купуватимете магазинний плавлений сир.

Для приготування нам знадобляться:

  • 250 грамів кисломолочного сиру жирністю в 9% (найкраще підходить домашній або фермерський);
  • 30 грамів вершкового масла (або масла гхі), попередньо розігрітого до кімнатної температури;
  • 1 куряче яйце;
  • 1/3 чайної ложки соди;
  • спеції за смаком.
Рецепт домашнього плавленого сиру всього з 5 інгредієнтів
Рецепт домашнього плавленого сиру всього з 5 інгредієнтів

Спосіб приготування:

Змішайте всі інгредієнти в глибокій мисці. Зі спецій можете обрати перець, паприку, гранульований часник чи сушені трави. Збийте все занурювальним блендером до однорідності.

Зробіть водяну баню: в більшій каструлі нагрійте воду, тоді як в меншій каструльці, сотейнику чи термостійкій мисці розігрівайте масу та постійно помішуйте протягом 15 хвилин.

По готовності перекладіть масу до скляної посудини та дайте охолонути, після чого відправляйте до холодильника. Бажано тримати сир у холодильнику хоча б 3 години, краще – на всю ніч, тому що сирок так краще загусне.

Якщо ви не хочете чекати – можете їсти масу вже зараз, намазуючи її на хліб. Також свіжоприготований плавлений сирок ідеально пасує до супу, який ви можете приготувати за рецептом, зазначеним нижче, який ми публікували раніше.

Нехай вам смакує!

Нові статті

Схожі статті

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?

“Зі смартфоном в руках і телефонною книжкою в зошиті”: 55-річна Інна Білоконь вперше показала маму

Інна Білоконь – українська акторка, яка стала відомою завдяки ролі мами Вєрки Сердючки. В самої Інни Вікторівни в реальному житті також є мама. Днями артистка показала, як виглядає ця жінка.