Податок на переводи з карти на карту – платити чи ні: з’явилося точне роз’яснення від Мінфіну

Мінфін України дав точне роз'яснення щодо введення податку на переводи фізичних осіб між банківськими картками. Розповідаємо, чого насправді очікувати від Національної стратегії прибутку-2030.

Нещодавно державне керівництво України прийняло Національну стратегію прибутку, що буде діяти до 2030 року. В одному з розділів законодавчого документу, який має назву, мова йде про наступне: будь-який прибуток фізичних осіб, отриманий за межами підприємницької діяльності (окрім передбаченого українським Податковим Кодексом) — буде оподатковуватись за загальною податковою ставкою на прибуток фізичних осіб, який наразі становить 18%.

Згідно з цією нормою суспільство і українські громадяни зробили помилкові висновки і вирішили, що усі надходження на банківські картки фізичних осіб згідно з оновленим Законом будуть оподатковуватись у розмірі 18% від прибутку.

Податок на переводи з карти на карту - буде чи ні: Мінфін пояснив ситуацію
Податок на переводи з карти на карту – буде чи ні: Мінфін пояснив ситуацію

Мінфін дав точні роз’яснення щодо цієї ситуації. Представники Міністерства наголосили на тому, Національна стратегія прибутку, яка нещодавно була затверджена керівництвом України і буде діяти до 2030 року включно — не має в своєму складі точної фрази про оподаткування будь-яких банківських розрахунків між фізичними особами. Тобто законодавством не передбачено введення податків на будь-які фінансові надходження на картки фізичних осіб. Цю інформацію офіційно повідомили на сайті Мінфіну.

Також в Мінфіні зазначили, що вимоги стосовно оподаткування прибутків фізичних осіб, отриманих за межами підприємницької діяльності, відображають лише загальні принципи, котрі вже є в українському законодавстві.

У Міністерстві фінансів зазначили, що будь-яка податкова реформа потребує напрацювань і детальних змін в податкове законодавство. Змінити правила оподаткування прибутку фізичних осіб не можна без детального обговорення із суспільством, представниками бізнесу і органами місцевої влади.

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.