Замість холодцю готую запіканку з курячої печінки: набагато дешевше, а смак доволі оригінальний. Рецепт

Така запіканка готується втричі швидше, аніж холодець. Натомість смакує набагато краще, завдяки незвичному поєднанню інгредієнтів. Та й гаманець зовсім не обтяжує.

Вам знадобиться:

  • 500 г курячої печінки;
  • 1 ч.лож. олії;
  • 2 зубці часнику;
  • 100 г твердого сиру;
  • 3 варених яйця;
  • 2 сирих яйця;
  • 1 пучок зелені;
  • 1 дрібка солі;
  • 1 дрібка чорного меленого перцю.
Запіканка з курячої печінки, сиру та яєць замість холодцю

Поставте пательню розігріватися на плиту. Влийте трішки олії. Перекладіть курячу печінку. Підсмажуйте на сильному вогні, постійно перемішуючи лопаткою, близько 3 хвилин. Подрібніть ножем обчищений часник і додайте до печінки.

Запіканка з курячої печінки, сиру та яєць замість холодцю

Ще зовсім трішечки підсмажте і перекладіть на тарілку за допомогою шумівки. Сир натріть на тертушці з великими отворами. Яйця зваріть завчасно круто, щоб встигли прохолонути. Наріжте не дуже дрібними кубиками.

Запіканка з курячої печінки, сиру та яєць замість холодцю

Кілька гілочок петрушки, кропу та зеленої цибулі вимийте, просушіть і дрібно наріжте ножем. Перекладіть до печінки яйця, сир, зелень. Посоліть і поперчіть на власний смак. Вбийте сирі яйця. Ретельно перемішайте інгредієнти.

Запіканка з курячої печінки, сиру та яєць замість холодцю

Прямокутну форму для випікання змастіть шматочком вершкового масла, викладіть пергаментом. Перекладіть печінкову суміш. Підрівняйте верх. Відправте до духовки, яку розігрійте до 180 градусів. Випікайте 30 хвилин.

Вийміть із форми. Обережно відділіть пергамент. Залиште холонути на решітці. Після цього перекладайте на пласке блюдо, прикрашайте гілочками зелені, нарізайте на шматочки та подавайте до столу. Буде дуже смачно.

Нові статті

Схожі статті

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?