Один факт, як приготувати смачне мандаринове морозиво в домашніх умовах: покроковий рецепт

Сезон зимових свят асоціюється з мандаринами. Але коли ви не встигаєте доїсти цитрусові, і вони от-от зіпсуються – саме час приготувати незвичне і дуже смачне морозиво. Рецепт далі у статті.

Впевнені, якщо у вас є дітлахи – вони з радістю поласують морозивом навіть узимку. До речі, це робити безпечно – лікарі переконані, що холодним морозивом можна навіть знімати больові відчуття у горлі при застуді. А щодо саме цього десерту – ви будете спокійно дозволяти його дітям, адже знаєте, що приготували це морозиво власноруч – із натуральних та безпечних інгредієнтів. Ми поділимося простим та смачним рецептом морозива з мандаринів, яке точно сподобається і дорослим, і малюкам.

Інгредієнти для морозива з мандаринів:

  • 500 грамів зернистого кисломолочного сиру;
  • 5 середних мандаринів;
  • 60 грамів цукру;
  • пакетик ванільного цукру;
  • форми для морозива або лоточок.
Кулінари розповіли, як власноруч приготувати морозиво з мандаринів
Кулінари розповіли, як власноруч приготувати морозиво з мандаринів

Покроковий рецепт домашнього мандаринового морозива:

Спочатку необхідно очистити мандарини від шкірки. Наступним кроком перебиваємо кожну дольку в блендері та проціджуємо сік через марлю чи ситечко. Або ж ви можете очистити індивідуальні дольки та перебити м’якоть у блендері – так буде більш насичений смак і приємніша текстура. Слідкуйте, щоб до морозива не потрапили кісточки.

Далі до чистого блендера відправляємо сир, цукор, ванільний цукор і мандариновий сік, збиваємо до однорідності. Якщо текстура надто густа – додайте молоко та знову перезбийте до однорідності.

Заливаємо морозиво у форми чи лоточок і відправляємо до морозилки на 4-5 годин, а краще – на ніч. Якщо ви використовуєте індивідуальні формочки – перед подачею погрузіть їх у теплу воду на кілька секунд. Проте старайтеся зробити це обережно, щоб вода не потрапила на саме морозиво.

Можете смакувати це морозиво просто так, або прикрасити його збитими вершками чи гілочкою свіжої м’яти. Нехай вам смакує!

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.