Як приготувати “Гусячі лапки”: улюблене сирне печиво до чаю. Безподобна смакота без зайвих заморочок

Смачний і ароматний десерт "Гусячі Лапки" готується дуже легко і просто. Для цього печива знадобиться кисломолочний сир та ще декілька інгредієнтів. Читайте покроковий рецепт далі.

Улюблені десерти є в кожного з нас. Хтось полюбляє смаколики для здорового харчування (наприклад, сухофрукти або слайси). Декому більше до душі ароматна випічка чи кондитерські вироби з великим вмістом крему, цукру чи варення.

Наступний рецепт точно буде до вподоби тим, хто надає перевагу тістечкам, солоденьким пиріжкам і ароматній випічці.

Ароматне печиво домашнього приготування з кисломолочного сиру
Ароматне печиво домашнього приготування з кисломолочного сиру

Печиво “Гусячі лапки” потребує для свого приготування наступних інгредієнтів:

  • кисломолочний сир: 350 г;
  • вершкове масло: 150 г;
  • борошно: 300 г;
  • розпушувач: 10 г;
  • ванільний цукор: 1 столова ложка;
  • щіпка солі (за смаком);
  • цукор: 150 г.

Покроковий рецепт приготування печива “Гусячі лапки”

Крок № 1. Розітріть в крихту охолоджене вершкове масло, сіль, борошно, ванільний цукор і розпушувач тіста. Використовуйте заморожене вершкове масло. Його можна натерти на дрібній тертці або подрібнити разом з іншими інгредієнтами у блендері.

Крок № 2. Додайте до зробленої маси кисломолочний сир. Для цього перетріть його на ситі. Ретельно перемішайте всі інгредієнти, а потім — швиденько зберіть усю масу в одну велику кулю. Одночасно із цим продовжуйте добре перемішувати цю масу, намагаючись робити це не дуже сильно і активно.

Крок № 3. Розділіть готове тісто на 4 однакових частини. Обмотайте кожну із них в харчову плівку та покладіть на 60 хвилин до холодильника.

Крок № 4. Дістаньте з холодильника охолоджене тісто і тоненько розкачайте його (пласт тіста повинен бути завтовшки 2 мм). Повирізайте з цього тіста кружечки діаметром 8 см.

Крок № 5. Обваляйте кожен з кружечків у цукрі, а потім — складіть навпіл 2 рази. Заготовка для сирного печива готова. Тепер викладіть майбутнє печиво на деко для запікання. Попередньо застеліть лист деко пергаментним папером.

Крок № 6. Заздалегідь розігрійте електричну духовку до температури 170ºC. Поставте всередину неї деко із печивом “Гусячі лапки” і випікайте його протягом 15-20 хвилин, увімкнувши конвекційний режим.

Солоденьке печиво “Гусячі лапки” готове. Подавайте його на десерт до кави, какао або чаю. Насолоджуйтесь неперевершеним смаком ласощів домашнього приготування.

Смачного!

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.