Спробувала рецепт лимонного печива, тепер випікаю тільки так: набір продуктів найпростіший – все є під рукою

Цього лимонного печива не можна наїстися. Завжди хочеться ще одну штучку. Рецепт запозичений у французів й виходить надзвичайно ароматним і приємним на смак.

Вам знадобиться:

  • 140 г цукру;
  • 125 г борошна;
  • 125 г вершкового масла;
  • 20 г рідкого меду;
  • 2 яйця;
  • 2 ст.лож. лимонної цедри;
  • 3 г розпушувача.
Лимонне печиво з медом

Для цього лимонного печива бажано мати формочки у формі мушель. Якщо таких немає, користуйтеся тими, що є в наявності. У сотейник покладіть вершкове масло. Поставте на плиту й почніть розігрівати на слабкому вогні. Коли масло перетвориться на однорідну масу, зніміть і дайте прохолонути до кімнатної температури. Додайте мед і перемішайте. Якщо мед не рідкий, трішки припустіть його разом із маслом.

Лимонне печиво з медом

В глибокій невеличкій мисочці розітріть яйця з цукром за допомогою вінчика. З лимона зніміть цедру на дрібній тертушці й додайте її до яєць. Починайте додавати потроху борошно. Його треба попередньо змішати з розпушувачем і просіяти крізь сито, щоб наситити киснем.

Лимонне печиво з медом

Кожну порцію борошна ретельно перемішуйте вінчиком, щоб утворилася однорідна маса. Тільки потім додавайте наступну. Після борошна введіть масляно-медову суміш. Ще раз усе перемішайте.

Лимонне печиво з медом

Тісто не повинно бути надто густим, а мати можливість перетікати. У силіконові форми-мушлі розлийте тісто. Якщо маєте металеві формочки, попередньо змастіть їх вершковим масло й присипте борошном.

Духовку розігрійте до 220 градусів. Поставте форму. За 5 хвилин температуру знизьте до 200 градусів і витримайте ще 5 хвилин. Дістаньте лимонне печиво з формочок і перекладіть на тарілку. Коли прохолоне, можете кликати домашніх на чаювання.

А якщо кортить скуштувати десерт Тирамісу, скористайтеся цим відеорецептом:

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.