Цей рецепт шарлотки набагато кращий за класичний: пиріг виходить пухким, із незвичними нотками вишні

Не завжди експерименти на кухні закінчуються вдало. Проте, спробуйте додати вишні до класичної шарлотки – і ви отримаєте ледь не кулінарний шедевр. Це саме те, чого бракувало класичному рецепту.

Для приготування ще смачнішої шарлотки нам знадобляться такі інгредієнти:

  • 5 холодних курячих яєць;
  • 1 склянка цукру;
  • 1 склянка борошна;
  • 2-3 яблука;
  • 100 грамів вишні;
  • олія або вершкове масло для змащення форми.
Рецепт шарлотки з яблуками і вишнями: ще смачніша версія легендарного десерту
Рецепт шарлотки з яблуками і вишнями: ще смачніша версія легендарного десер

Покроковий рецепт шарлотки з яблуками і вишнями

Першим кроком візьміть охолоджені яйця, відокремте білки від жовтків, і перші збийте вінчиком чи міксером до густої піни. Протягом збивання додавайте тонкою цівочкою цукор. Потім додайте жовтки і знову все ретельно збийте.

Далі невеликими порціями додавайте просіяне борошно, ретельно перемішуючи та розбиваючи всі грудочки. Вимішуйте доти, доки тісто не нагадуватиме густу однорідну сметану.

Яблука промийте та наріжте на невеликі тонкі скибочки, видаливши серцевинку і плодоніжку. Вишні теж промийте, переберіть і за необхідності видаліть кісточки. Заморожені розморозьте і приберіть зайву вологу перед додаванням до шарлотки.

Деко чи форму для випікання щедро змастіть олією або вершковим маслом і припорошіть тонким, ледь помітним шаром просіяного борошна. Викладіть фрукти на деко, щоб скрізь була рівномірна кількість яблук і вишень, і залийте тісто. Духовку розігрійте до 180 градусів і відправте шарлотку запікатися в середині духовки, через деякий час переставивши деко чи форму догори.

Час випікання в середньому становить 30 хвилин. Перевіряйте шарлотку на готовність зубочисткою чи дерев’яною шпажкою – вони мають бути сухими (якщо, звісно, не попадуть в яблуко або вишню).

Готову шарлотку одразу дістаньте з духовки, трошки остудіть та наріжте на шматочки. За бажанням можете прикрасити її перед подачею цукровою пудрою. Нехай вам смакує!

Нові статті

Схожі статті

Забудьте все, що знали до цього: чому не можна розбивати яйця ножем або ложкою – безпека понад усе!

Кожна друга господиня робить помилку, коли розбиває яйця ножем або ложкою. Такий спосіб - не зовсім безпечний. Дізнайтесь, чому шеф-кухарі не радять ним користатись.

“Ми розмовляли про це лише 1 раз”: Руслана Лижичко розповіла, чи готова всиновити дитину – своїх ще не має

Переможниця Євробачення-2004 Руслана Лижичко заговорила про всиновлення дитини, так як своєї не має: яке рішення прийняли разом із чоловіком Олександром Ксенофоновим?

Інтрижка на стороні: 5 українських зірок, які часто зраджували своїм коханим – Остапчук, Мозгова та інші

Були у шлюбі з одними, але згодом вибрали собі інших: зірки українського шоу-бізнесу, які були невірними своїм партнерам - Олена Мозгова, Володимир Остапчук та інші.

Пішли від других половинок заради одне одного: Ольга Сумська розповіла, як закохалася у Віталія Борисюка

Ольга Сумська 5 років прожила у шлюбі з першим чоловіком Євгеном, але наступні роки свого життя присвятила Віталію Борисюку: як познайомилось подружжя?