Свого часу Ліні Костенко приписували романи з Васею Симоненком та Дмитром Павличком: чи підтвердила поетеса

Ліну Костенко обожнюють не лише шанувальники її таланту. Багато чоловіків втрачали голову від одного погляду поетеси. Чи відповідала знаменитостям взаємністю видатна українка?

Відомо, що Ліна Костенко була заміжня двічі. З польським письменником Єжи-Яном Пахльовським разом навчалися у москві. Та жити на дві країни їм не дозволили партійні функціонери.

Згодом 33-річна жінка побралася з Василем Цвіркуновим, який очолював кіностудію ім. Довженка і втратив ногу на полях боїв у Другу Світову. Разом, попри всі перипетії, прожили чверть віку. Та ходять чутки, що й деякі поети не рівно дихали у бік колеги.

Василь Симоненко

Є чимало свідчень, що між Ліною та Василем були романтичні стосунки. Кохали одне одного таємно, оскільки жінка була на 5 років старша. Він ніжно називав музу Косталіною.

Ліні Костенко приписували роман із відомим поетом

Микола Сом, який мешкав в одній кімнаті гуртожитку з Симоненком, пригадував, як товариш радів, коли Ліна нагороджувала хоча б поглядом. З вуст поетеси жодного зізнання в бік відомого поета не пролунало. Тож невідомо, чи відчувала Костенко щось у відповідь на його кохання-зітхання.

Дмитро Павличко

Кілька десятиліть поспіль ще один поет зберігав коробку сірників, яку купив спеціально на прохання Ліни. Десь у 50-их Костенко навідалася до Львова з москви у гості. Попросила Дмитра прикурити, адже полюбляла затягнутися тютюновим димом.

Ліні Костенко приписували роман із відомим поетом

Той побіг у магазин і придбав сірники. Цю копійчану покупку Дмитро Васильович залишив удома на багато років як пам’ять про відвідини поетеси. Чи став би він робити подібне, якби його серце не тьохкало при зустрічі з поетесою?

Нові статті

Схожі статті

“Для мене це табу”: 38-річна Злата Огнєвіч розповіла, що була в стосунках з одруженим чоловіком – подробиці

Співачці Златі Огнєвіч не дуже щастить у коханні навіть після шоу "Холостячка". Нещодавно зірка розповіла, що одним із її романів був із одруженим чоловіком - що відомо?

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?