Пуховик буде, як новенький: який режим обрати для зимового одягу під час прання в машинці

Пуховик — важкий зимовий одяг, який теж потребує прання. "Один Факт" розповість, як правильно обрати режим при пранні пуховика в пральній машинці і з якою частотою взагалі треба прати зимовий одяг.

Прання пуховика — завдання не з простих. Краще за все цією справою варто займатись заздалегідь, щоб пуховик встиг висохнути, а вам не довелося чекати декілька днів, сидячи вдома. Зазвичай пуховики перуть наприкінці сезону — щоб до наступної зими бруд в них не в’ївся. Інакше відіпрати його буде набагато складніше.

Прання зимового пуховика в машинці: що треба знати?
Прання зимового пуховика в машинці: що треба знати?

Перед пранням насамперед варто вивчити інформацію, що надана на етикетці зимового одягу. Знаки можуть підказати, чи можливо прати такий одяг вдома своїми руками, чи пуховик краще віднести до хімчистки.

Якщо символи не ярлику не забороняють прати пуховик в машинці в домашніх умовах — треба все одно під час процедури дотримуватись певних порад. По-перше необхідно обрати відповідну програму прання. Спеціалісти радять обирати делікатний режим з додаванням декількох циклів полоскання зі швидкістю віджимання 600-700 оборотів за хвилину. Полоскання допоможе в подальшому уникнути появи нових плям.

Зменшена кількість обертів барабана забезпечить краще збереження первісних водонепроникних властивостей (якщо такі є).

Зимовий пуховик рекомендовано прати з гумовими м'ячиками
Зимовий пуховик рекомендовано прати з гумовими м’ячиками

Під час прання пуховика варто дотримуватись й інших порад від експертів. Прати верхній зимовий одяг на пуху чи синтепоні треба окремо від інших речей. Перед вкладанням у пральну машинку варто перевірити усі кармани, дістати сторонні предмети, які під час прання можуть зіпсуватись чи зіпсувати собою дорогу техніку (дрібні гроші, велике сміття, обгортки з-під цукерок, запальнички та інше.

Обов’язково відстібніть хутряні елементи (манжети, комір, капюшон), якщо вони є в пуховику і не пришиті до нього, а застібаються, наприклад, на ґудзики чи блискавку. Якщо хутряна частина не відстібається, то пуховик краще взагалі не прати в пральній машинці. Краще обрати очищення за допомогою пароочищувача.

Найбільш забруднені зони пуховика (рукава, комір, нижня частина) — попередньо замочують в теплій воді і перуть руками. Перед пранням в машинці варто застібнути ґудзики, липучки та блискавки.

Щоб прання вийшло більш ефективним – в барабан машинки краще покласти гумові м’ячики. Також можна використовувати звичайні шарики для гри в теніс. Вони не дозволять пуху збитися під час полоскання і прання.

 

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.