Сир моцарела більше не купую в магазині: знайшла ідеальний рецепт, який потребує лише 2 інгредієнтів

Це найкращий рецепт домашнього сиру моцарела, перевірений роками. З магазинного молока його робити не можна – нічого не вийде. Має бути тільки свіже коров'яче – домашнє чи фермерське.

Вам знадобиться:

  • 5 л молока;
  • 1 ст.лож. лимонної кислоти.
Як зробити сир моцарела в домашніх умовах

На приготування моцарели піде не більш як 30 хвилин. Перелийте молоко у велику каструлю. Підігрійте до 50 градусів. Після цього вогонь вимкніть. Перемішуючи, потроху всипайте лимонну кислоту.

Як зробити сир моцарела в домашніх умовах

Продовжуйте мішати масу близько пів хвилини. Ви побачите, як молоко починає згортатися. Сирна маса й сироватка почнуть відділятися. Підгрібайте її докупи, щоб можна було дістати все разом. Накрийте кришкою. Залиште на 10 хвилин, щоб процес згортання завершився.

Після цього руками заберіть сирну масу й перекладіть на друшляк. Сироватку поставте на вогонь і розігрійте до 80 градусів. Сир ретельно відтисніть. Робіть рухи, неначе замішуєте тісто.

Як зробити сир моцарела в домашніх умовах

Сироватку перелийте у велику миску. Опустіть туди сирну масу, щоб розігрілася. Надіньте трикотажні рукавички та гумові, щоб не обпекти руки. Продовжуйте вимішувати сир у рідині. Сирна маса почне плавитися й ставати однорідною.

Як зробити сир моцарела в домашніх умовах

Вимішуйте, допоки моцарела не стане еластичною. Відривайте від сирної маси шматочки, формуйте кульки й опускайте їх у крижану воду. Зберігайте сир у сироватці, яку підсоліть у пропорції: 1 ст.лож. солі на 1 л рідини.

Зазвичай моцарела не залежується, оскільки всім хочеться поласувати смачним наїдком. Сир можна також додавати в салати та інші страви. Суворо дотримуйтеся температурного режиму, бо в іншому разі можете зіпсувати продукти.

Нові статті

Схожі статті

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?