Колись популярний гурт “Тріо Мареничів” розпався 2004-го: чим займаються учасники і чи можливе возз’єднання

Хто жив у 70-80-их роках минулого сторіччя, чудово пам'ятає гурт "Тріо Мареничів". Такої слави мало кому вдавалося досягти. Потім артисти раптово зникли. Де учасники тепер?

Антоніна, Світлана та Валерій Мареничі співали в Луцькій філармонії. Так мелодійно виконувати старовинні українські пісні не вдавалося практично нікому. Розшукували їх в архівах, а потім робили сучасну обробку. Захоплювалися чудовими мелодіями представники всіх національностей в срср. А Муслім Магомаєв мріяв, щоб хтось надав такі ж крила азербайджанській пісні.

Чи з’єднається знову Тріо Мареничів

Валерій Маренич зростав у музичній родині в Кривому Розі. Мама працювала у філармонії, тато відвідував духовий оркестр. Тоня Сухорукова хоч і зростала у Куйбишеві (нині Самара), любов до української пісні всотала від вчительки в коледжі.

Якось на концерті ВІА раптово зникло світло. Довелося продовжувати концерт в акустичній формі. Усім настільки сподобалося, що колектив відразу приписали до філармонії.

У 1971 році Валерій та Антоніна одружилися, а за два роки з’явилося тріо Мареничів. Третьою учасницею стала сестра дружини Світлана, теж корінна росіянка. Мало хто знає, але в 1979 році саме цей колектив представляв країну на “Євробаченні”.

Чи з’єднається знову Тріо Мареничів

Та непослух перед радянськими партійними босами все перекреслив. Мареничі категорично відмовилися виступати під час Олімпіади-80, яка відбувалася в москві. Вони принципово не співали під фонограму. За рік не схотіли виступити на Дні колгоспника з цієї ж причини.

Це стало останньою краплею. Радянський Мінкульт заборонив гурту виїжджати за межі Волинської області. Фільм, відзнятий про тріо Мареничів, розмагнітили, а записи прибрали з телебачення та радіо.

Після гастролей у Північній Америці 1992 року пішли чутки, що Мареничі емігрували до Канади. Насправді вони продовжували мешкати втрьох в однокімнатній квартирці. У 2003 артистам надали звання народних артистів України, а за рік вони оголосили, що більше не виступатимуть гуртом.

Найбільше пісень сольно записав Валерій. Антоніна теж виступала, частенько залучаючи до концертів сестру. Подружжя розлучилося, і більше не збирається співати разом. Маренич перебуває в Україні, а його колежанки по гурту – в Польщі.

Нові статті

Схожі статті

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?

“Зі смартфоном в руках і телефонною книжкою в зошиті”: 55-річна Інна Білоконь вперше показала маму

Інна Білоконь – українська акторка, яка стала відомою завдяки ролі мами Вєрки Сердючки. В самої Інни Вікторівни в реальному житті також є мама. Днями артистка показала, як виглядає ця жінка.