Ковбасу більше в магазині не купую: готую самотужки, складаючи в банки – виходить тривалого зберігання

Ковбаси багато не буває. Тому беремо м'яса й сала доволі, додаємо спеції та закатуємо це все у півлітрові слоїки. За потреби відриваємо баночку й насолоджуємося ковбасним смаком.

Вам знадобиться:

  • 1,4 кг свинячої лопатки;
  • 900 г свинячої грудинки;
  • 240 г сирокопченого бекону;
  • 2 лаврових листи;
  • 5-6 штук духмяного перцю;
  • 220 мл окропу;
  • 0,5 ч.лож. меленого коріандру;
  • 1,5 ст.лож. меленого майорану;
  • 0,5 ч.лож. меленого фенхелю;
  • 1,5 ч.лож. часникового порошку;
  • 0,25 ч.лож. чорного меленого перцю;
  • 40 г солі;
  • 1 ч.лож. цукру;
  • 1 ст.лож. оцту;
  • 35 г желатина.
Домашня ковбаса зі свинини в банці

Промийте лопатку та грудинку. Промокніть паперовим рушником. Зніміть шкіру з грудинки ножем. Розріжте на шматочки, які зможе взяти ваша м’ясорубка. Якщо бекон не нарізаний, теж зробіть шматочки. Всі три види м’яса пропустіть крізь м’ясорубку.

У невеликій мисочці змішайте лаврове листя та горошини духмяного перцю. Залийте склянкою окропу і залиште холонути. М’ясо перекладіть до великої миски. Всипте мелені коріандр, майоран, фенхель, часниковий порошок, чорний перець. Посоліть.

Домашня ковбаса зі свинини в банці

Лаврушку й горошини перцю витягніть з води. А в неї додайте желатин. Ретельно перемішайте. Залийте желатинову воду в фарш і перемішайте руками до однорідності. Тільки тепер додайте цукор і ще раз вимісіть.

У чисто вимиті та висушені 0,5 л баночки розкладіть фарш. Притискуйте в процесі руками, щоб не залишилося порожнин. Протріть серветкою краї слоїків, щоб на них не залишилося залишків фаршу. Щільно закрутіть нові чисті кришки. На дно каструлі простеліть шматок тканини й виставте наші баночки туди. Залийте водою не до самого верху – десь на 2,5 пальці до кришки має залишитися вільне місце.

Домашня ковбаса зі свинини в банці

Влийте оцет у каструлю – це позбавить від утворення вапняного нальоту на склі. Накрийте каструлю кришкою. Доведіть до кипіння й стерилізуйте 90 хвилин. Після цього плиту вимкніть, а банки з каструлі не витягайте – нехай залишаються у воді ще 24 години.

За добу долийте воду, що википіла. Знову закип’ятіть та стерилізуйте ще 60 хвилин. Залиште ще на 24 години. І ще раз так само простерилізуйте протягом години. У процесі тиндалізації буде вбито всі можливі бактерії.

Домашня ковбаса зі свинини в банці

Зберігати ковбасу в банках можна протягом 4 місяців. Тільки тримайте у прохолодному місці. За потреби відкрийте банку, пройдіться ножем вздовж скла, щоб відділити масу. Переверніть слоїк і висипте вміст на тарілку.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.