Якщо рису немає, від плову не відмовляюся, а готую з макаронів: чоловік із дітьми кажуть, що так смачніше

Плов, виявляється, може бути не лише з рисом. Якщо за цим же рецептом приготувати м'ясо з макаронами, вийде не менш смачно. Паста, просотавшись соусом, стає неперевершеною.

Вам знадобиться:

  • 300 г яловичини;
  • 300 г макаронів;
  • 200 г помідорів;
  • 50 мл олії;
  • 1 морквина;
  • 1 цибулина;
  • 1 ч.лож. куркуми;
  • 1 ч.лож. паприки;
  • 1 ч.лож. хмелі-сунелі;
  • 1 дрібка чорного меленого перцю;
  • 1 дрібка солі.
Плов із яловичини та макаронів

Яловичина має бути без кісточок, сама лише м’якоту. М’ясо промийте, промокніть паперовим рушником і наріжте кубиками середнього розміру. Обчищену моркву наріжте брусочками.

Помідори наріжте кубиками. Якщо на свіжі томати не сезон, скористайтеся консервованими або візьміть томатну пасту чи навіть кетчуп. Цибулину без лушпиння наріжте півкільцями. Можна покласти цілу цибулю, а після приготування викинути її, якщо не подобається цибулевий смак.

Плов із яловичини та макаронів

У казані розігрійте олію. Спочатку додайте цибулю. Смажте, весь час помішуючи, до прозорості. Додайте м’ясо. Всипте спеції. Смажте протягом трьох хвилин, постійно перевертаючи шматочки яловичини на інший бік.

Плов із яловичини та макаронів

Додайте моркву, перемішайте. Смажте ще 5 хвилин. Додайте помідори. Накрийте кришкою і тушіть 7 хвилин, час від часу перемішуючи. Настала черга додати макарони. Перемішайте і смажте ще 5 хвилин.

Плов із яловичини та макаронів

Додайте гарячу воду, яка має повністю покрити вміст. Це приблизно 1 л. Нехай закипить на сильному вогні. Накрийте кришкою, зробіть найменший вогонь і тушіть 20 хвилин. Зайва волога має википіти.

Готовий плов розкладіть по тарілках, присипте нарізаною свіжою зеленню й подавайте до столу. Домашні вже ковтають слинки від ароматів на кухні.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.