Електронні реєстри: як чоловіку дізнатись, що його додали до цифрової системи обліку – швидко і просто

Електронний кабінет призовника позбавляє українських чоловіків необхідності відвідувати ТЦК особисто. Як дізнатись, що вас вже додали до цифрової системи обліку – читайте на сайті "Один Факт".

Реєстр призовників — одна із інновацій української влади, яка повинна містити в собі службову або ж персональну інформацію про військовозобов’язаних чоловіків призовного віку. До неї додають адреси електронної пошти, їх персональні номери мобільних телефонів.

Перевірити наявність себе в реєстрах призовників чи резервістів можна через інформаційні системи Мінцифри
Перевірити наявність себе в реєстрах призовників чи резервістів можна через інформаційні системи Мінцифри

Адвокат Роман Сімутін наголошує, що серед усіх переваг кабінету призовника основним є саме те, що громадянам чоловічої статі більш не потрібно відвідувати ТЦК.

Українські чоловіки можуть дізнатись про те, чи занесли їх до реєстрів призовників – через інформаційні системи Мінцифри. Про це в своєму Telegram-каналі повідомив адвокат Роман Сімутін.

Якщо звернутись до 9-ї статті Закону України “Про Єдиний Державний Реєстр призовників, військовозобов’язаних та резервістів”, то там йдеться про наступне: українські громадяни можуть отримувати доступ до інформації про включення до реєстрів та персональні відомості, користуючись Електронним кабінетом, а також інформаційними системами Мінцифри.

В реєстр призовників будуть додаватись:

  • персональна та службова інформація про військовозобов’язаних, призовників та резервістів;
  • дані про необхідність комплектування особового складу ЗСУ та інших утворень (окрім даних, які належать до державної таємниці).

Персональні дані призовника містять інформацію про адресу електронної пошти, персональні засоби зв’язку, інформацію щодо статусу ветерана війни. Також до реєстру заносять інформацію про документи, необхідні для виїзду за кордон, посвідчення водія на право керувати транспортним засобом.

Адвокат розповів, де можна перевірити, чи внесли вас в реєстри призовників та резервістів
Адвокат розповів, де можна перевірити, чи внесли вас в реєстри призовників та резервістів

Сюди ж вносять відомості про осіб, які вважаються зниклими без вісти, а також ті рішення, які підлягають примусовому виконанню (виконавчі документи).

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.