ТОП-10 помилок, яких дотримуються всі під час покупки продуктів: не робіть це, якщо хочете якісну, свіжу їжу

Люди, купляючи продукти в супермаркети, часто допускаються даних помилок – і отримують їжу, яка через пару днів уже не можна їсти. Дотримуйтесь простих порад, щоб купувати якісні і свіжі продукти.
  • Ви неуважно роздивляєтеся упаковки з фасованими овочами. Під плівкою може знаходитися конденсат, що вказує на те, що продукт не найпершої свіжості. Також ближче до пінопластової підкладки недобросовісні фасувальники можуть підкладати зовсім несвіжі та негарні продукти.
  • При виборі авокадо ви не дивитесь під плодоніжку. Коричневий колір свідчить про те, що авокадо вже переспівший, а зелена – про те, що у продукту є кілька днів до повного дозрівання.
Експерти розповіли, як завжди обирати свіжі та якісні продукти в супермаркеті
Експерти розповіли, як завжди обирати свіжі та якісні продукти в супермаркеті
  • Не купувати жовтувате куряче м’ясо. Багато людей вважає, що це показник несвідості, але м’ясо курки набуває жовтого забарвлення через харчування кукурудзою. Тому, якщо нема неприємного запаху і слизу – сміливо купуйте курятину з жовтуватим відтінком.
  • Не звертати увагу на цифри на банках червоної ікри. Придивіться до них – якщо дата виготовлення чи серійний номер не просто надрукований, а викарбуваний на бляшанці – перед вами якісний продукт.
  • Ви переплачуєте за пельмені і вареники ручного ліплення. Насправді за смаком вони не відрізняються від “конвеєрних”, і ви просто переплачуєте за довший час виготовлення – навіть не за “домашні” інгредієнти.
  • Ви купуєте волоські горіхи в прозорій упаковці. Якщо ви обираєте очищені горішки – краще обирати не прозорий пакет, бо вони стають гіркуватими під впливом світла.
Експерти розповіли, як завжди обирати свіжі та якісні продукти в супермаркеті
Експерти розповіли, як завжди обирати свіжі та якісні продукти в супермаркеті
  • Ви купуєте цикорій в пластиковій упаковці. Якісніший та смачніший цикорій завжди продаватиметься в вакуумному або герметичному пакеті, адже так до продукту зовсім не потрапляє волога і не псує його.
  • Не звертаєте увагу на глазур на зефірі. Якщо вона матова – це кондитерська плитка або соєвий шоколад, зефір у шоколаді має трохи блищати на світлі.
  • Обираєте найароматніші страви у відділі кулінарії. У приправах нема нічого поганого, проте якщо вони пахтять на весь відділ – можливо, від вас намагаються приховати несвіжість продуктів.
  • Обираєте рибу, що “плаває” в розсолі. Найкраще купувати рибу у вакуумі, або бляшаній тарі. Якщо ж упаковка прозора і ніби вакуумна, але ви бачите рідину і слиз – перед вами несвіжа риба.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.