Смартфон швидко втрачає заряд на морозі: чому це відбувається і що зробити, щоб зберегти акумулятор

Під час зимових холодів смартфони розряджаються набагато швидше, аніж зазвичай. "Один Факт" розповість вам, що треба зробити, аби не залишитись без зв'язку і вберегти акумулятор мобільного пристрою.

Морозна погода на вулиці – це великий стрес не тільки для людей і тварин, але й… для мобільних пристроїв – смартфонів, планшетів та інших гаджетів. Щоб вберегти свою техніку від поломки, дотримуйтесь певних порад при використанні смартфонів у морозну погоду. “Один Факт”пропонує до вашої уваги декілька лайфхаків, які допоможуть продовжити життя батареї вашого пристрою.

Як вберегти свій смартфон від швидкого розряджання на морозі: корисні поради
Як вберегти свій смартфон від швидкого розряджання на морозі: корисні поради

 

Напевно, у багатьох з вас траплялись випадки, коли смартфон при великому мінусі на вулиці… вимикався самостійно. Стається така неприємність через те, що при сильному морозі відбувається просідання напруги батареї, яка зазвичай становить 4-3.7 Вольт. Експерти розповідають, що в сучасних моделях смартфонів є функція автоматичного вимикання пристрою, яка спрацьовує під час просідання напруги до 3 Вольт або нижче. Такий собі захисний механізм.

Щоб смартфон швидео не розряджався - на морозі тримайте його ближче до тіла - в кармані
Щоб смартфон швидео не розряджався – на морозі тримайте його ближче до тіла, в кармані

Тобто, з одного боку смартфон втрачає заряд швидше під час знаходження в умовах сильного морозу. З іншої ж сторони — при активному використанні мобільного пристрою на морозі зменшується кількість робочих циклів акумулятора.

Що зробити, щоб смартфон на холоді розряджався не так швидко: корисні поради
Що зробити, щоб смартфон на холоді розряджався не так швидко: корисні поради

Ось декілька порад, які допоможуть уповільнити процес розряджання телефону на морозі.

  1. Під час перебування на морозі тримайте смартфон у кишені. Пристрій буде нагріватися за рахунок теплоти тіла і це дозволить зберегти заряд батареї.
  2. Під час перебування на вулиці у сильний мороз намагайтесь розмовляти менше по телефону.
  3. Якщо ж вам потрібно зробити терміновий дзвінок — використовуйте навушники. Навіть бездротові навушники, що працюють від Bluetooth менше посадять акумулятор у вашому смартфоні, ніж це зробить низька температура повітря.
  4. Доставайте смартфон з кишені якомога менше. Світлини в умовах морозу взагалі не робіть, або використовуйте цю функцію дуже рідко.
  5. Не ставте смартфон заряджатись відразу після прибуття з холоду в будинок. Зачекайте, поки ваш мобільний пристрій трохи нагріється в умовах кімнатної температури. Лише потім — підключайте зарядний пристрій.

Це дозволить акумулятору краще адаптуватись до умов використання і випадків автоматичного вимикання на морозі поменшає.

Нові статті

Схожі статті

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.

Холостяк, як знають всі: 74-річний Михайло Поплавський не завжди був самотнім – хто були його жінки

Михайло Поплавський завидний холостяк, але так було не завжди - що відомо про бурхливе особисте життя співочого ректора, який двічі був одружений.

Маркетологи від Бога: в Україні продають щасливе ліжко для тих, хто й досі шукає діточок в капусті

Українські продавці виходять на новий рівень і створюють унікальні оголошення. Вони відразу привертають увагу своєю неабиякою креативністю. Наприклад ось це – про чарівне ліжко.

“Повільніше, пане господарю”: вчені розповіли власникам собак, як правильно спілкуватись із песиком

Нещодавно вчені оприлюднили результати дослідження, метою якого було дізнатись особливості комунікації людей та собак. Як же господарю спілкуватись із песиком, щоб він його розумів краще?