Одеситка нахапалася кредитів, заклала свій будинок і здійснила мрію: перша українка потрапить у космос

Колишня мешканка Одеси Ліна Бороздіна зібралася стати космічною туристкою. За приватний політ українці довелося сплатити доволі кругленьку суму й очікувати майже 19 років.

Одеситка, яка нині мешкає в США, вирішила здійснити дитячу мрію і відбути в космічний простір як туристка. Все виявилося доволі складно. Ліна Бороздіна у 2005 році сплатила $450 тисяч й очікувала на запрошення в суборбітальний космос.

Одеситка стане першою космічною туристкою України

Урешті жіночка дочекалася видатного дня. Її записали до екіпажу космоплана Unity, і жінка вирушить у небо разом із трьома іншими астронавтами. Таким чином стане першою українкою у галузі космічного туризму.

Побувати в космосі Ліна мріяла з самого дитинства. Татусь багато розповідав 3-річній дитині про зірки. Показував сузір’я на небі. Найулюбленішим із них для дівчинки була Мала Ведмедиця. Завжди шукала її з завзяттям.

Одеситка стане першою космічною туристкою України

Одеситка давно перебралася жити до США. Коли виросла, опанувала професію біохіміка. Займається науковими дослідами в цій галузі. Робить відкриття у царині клінічної ДНК, тобто практично з нічого створює нове життя.

Одеситка стане першою космічною туристкою України

У вільні хвилини Бороздіна полюбляє лежати на спині, спрямувавши погляд у зіркове небо. Щойно дізналася про можливість відвідин космічного простору, тут же почала робити відповідні кроки в цьому напрямку. Нахапалася кредитів, аби тільки мати можливість оплатити квиток. Навіть власний будинок заклала заради романтичної поїздки до зірок.

Ліна летить у складі чотирьох інших туристів. Подорож має тривати 1,5 години. Кілька хвилин команда космічних туристів проведе у нерухомості. Разом із Ліною поїде і її улюблена іграшка, яка стане першим космічним гномом на Землі.

Нові статті

Схожі статті

Космічний камінь пролетів крізь атмосферу: падіння астероїда на Філіппінах вдалось засняти (Фото, Відео)

В середу, 4 вересня, в небі над Філіппінами помітили світ астероїду 2024 RW1. Космічний камінчик стрімголов пролетів крізь атмосферу, осяявши Землю яскравим світлом. Момент потрапив на відео.

Андрій Данилко відкрив секрет своїх стосунків: що то був за поцілунок між тим та заміжньою мамою Сердючки?

Артист Андрій Данилко багато років виступає на сцені в образі Вєрки Сердючки. Про його особисте життя ходять легенди. Зокрема, співаку приписують стосунки із сценічною "мамою", Інною Білоконь.

Сукня під вечір п’ятниці: Настя Каменських “розхристала” душу навстіж, щоб танцювати до ранку (Відео)

Відома співачка Анастасія Каменських показала, в якій сукні запланувала танцювати до ранку. Потап вже оцінив наряд коханої. І готовий відпустити в ньому благовірну на зустріч з подружками.

В діадемі з намиста і білій сукні: 37-річна Настя Приходько пішла під вінець вдруге після 11 років шлюбу

Співачка Анастасія Приходько відзначила особливу дату в родині другим вінчанням. Зірка показала себе із чоловіком Олександром в храмі, посеред ікон і розповіла про нові обітниці перед Богом.