Множинне громадянство: чи насправді чоловіки отримають лазівку для перетину кордону – роз’яснення міністра

На цьому тижні президент України Володимир Зеленський повідомив про запровадження інституту множинного громадянства. Чи стане новий Закон помічником для ухилянтів – читайте в матеріалі "Один Факт".

Президент України Володимир Зеленський на тижні, що зараз минає, повідомив про чергові зміни в діючому законодавстві.

За словами головнокомандувача — в майбутньому буде прийнятий Закон, завдяки якому в країні запровадять множинне громадянство. Що це таке та чи зможуть чоловіки призовного віку оформлювати закордонний паспорт заради втечі за кордон. Читайте в матеріалі від “Один Факт” роз’яснення міністра закордонних справ Дмитра Кулеби.

В рамках всеукраїнського телемарафону міністр закордонних справ виступив з роз’ясненнями щодо того, чи зможуть чоловіки призовного віку після ухвалення Закону про множинне громадянство виїхати за межі України.

Дмитро Кулеба розповів, чи вдастся ухилянтам використати множинне громадянство, щоб виїхати за кордон
Дмитро Кулеба розповів, чи вдастся ухилянтам використати множинне громадянство, щоб виїхати за кордон

За словами міністра Кулеби — є певні гарантії, які будуть враховані під час розглядання нового Закону. Завдяки цим гарантіям зловживання множинним громадянством точно не буде.

Чоловіки призовного віку все одно не зможуть перетнути кордон після ухвалення закону про множинне громадянство. У росіян же не з’явиться можливість оформлення українського паспорту. Адже всі ці нюанси вже передбачені в новому законопроекті.

Ми хочемо, щоб скрізь, де є українці — була Україна — зазначив Дмитро Кулеба.

Також Кулеба заявив, що усі українці, яким останніми роками довелось опинитись за кордоном через військові дії — завдяки новому Закону зможуть повністю зберегти зв’язок із українською державою.

За словами міністра закордонних справ, влада довго йшла до цього рішення, тому продумала усі нюанси до дрібних деталей. Документ, законопроект, який подав на розгляд Президент України — є ключовим і зможе запустити механізм законотворчих змін.

В Раді існують й інші законопроекти, які, втім, не зможуть запрацювати без ключового — президентського. Саме в них, за інформацією Дмитра Кулеби, містяться ті самі гарантії, щоб попереджають будь-які зловживання з боку ухилянтів.

Множинне громадянство — особливий статус, згідно з яким конкретна людина послідовно визнається громадянином одразу декількох держав.

Отримати множинне громадянство в Україні зможуть всі етнічні українці та їх нащадки із різних куточків світу. Виключення – тільки громадяни росії. Можливість оформлення множинного громадянства з’явиться і в іноземців, які допомагають Україні.

Крім того, такий статус можуть отримати добровольці, що виступають у боротьбі за наші території на боці української держави.

Наразі множинне громадянство дозволено в 130 країнах світу. Серед них: Польща, Ватикан, Швейцарія, Болгарія, Хорватія, Кіпр та інші.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.