Готую на сніданок трикутні пиріжки за 15 хвилин: замість тіста використовую лаваш, замість начинки – шинку

На сніданок можна нашвидкуруч приготувати смачні трикутнички. Треба просто загорнути у лаваш шинку з сиром та підсмажити це все на пательні.

Такі трикутнички підійдуть як для сніданку, так і на вечерю, якщо слід приготувати попоїсти дуже швидко. Вони не приїдаються, тож можна готувати страву хоч щодня.

Вам знадобиться:

  • 1 тонкий лаваш;
  • 80 г твердого сиру;
  • 100 г шинки;
  • 1 яйце;
  • 1 дрібка солі;
  • 1 дрібка суміші перців;
  • 5 ст.лож. олії.
Трикутники з листкового тіста з начинкою

Сир та шинку натріть на тертушці з великими отворами. Яйце вбийте у глибоку мисочку, додайте сіль та легенько збийте вінчиком чи виделкою. Всипте суміш перців. Можете додати часниковий порошок та сухі трави. Перемішайте.

Трикутники з листкового тіста з начинкою

Лаваш розріжте на однакові прямокутники. Найкращий розмір 15х7 см. Сир із шинкою перемішайте. На край лаваша викладіть начинку. Загорніть край лаваша трикутником. Продовжуйте згортати, щоб у підсумку утворився трикутник.

Трикутники з листкового тіста з начинкою

Таким же чином згорніть решту прямокутників. Обмокніть кожен трикутничок в яєчну суміш. Викладайте у пательню з розігрітою олією. Смажте на середньому вогні до утворення золотавої скоринки. Переверніть і підсмажте з іншого боку.

Трикутники з листкового тіста з начинкою

Подавайте до столу у гарячому вигляді разом із зеленню та свіжими чи квашеними овочами. Втім можна просто вживати трикутнички з чаєм чи кавою. Сніданок буде з’їдений до крихти.

Шинку в рецепті можете замінити будь-якою вареною чи копченою ковбасою. Сир бажано брати твердий, але з м’яким типу моцарели чи сулугуні теж вийде смачно.

Ще одну закуску з листкового тіста зготуєте за цим відеорецептом:

Нові статті

Схожі статті

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?