Торт “Бите скло” обожнюю, тому частенько готую в неділю та на свята: вигляд ідеальний і просто тане в роті

Торт "Бите скло" має дуже святковий вигляд. Готується все дуже просто зі сметани та желе. За бажанням можна викласти начинку на бісквітний чи пісочний корж.

Вам знадобиться:

  • 600 мл води;
  • 160 г желе (4 різних види по 40 г).

Для крему:

  • 600 г сметани;
  • 200 г цукру;
  • 180 мл води;
  • 25 г желатину;
  • 1 дрібка ваніліну.
Торт Бите скло з желе та сметанним кремом

Торт “Бите скло” готується з желе. Обирайте пакетики з різними кольорами та смаками, щоб було яскраво. Наприклад, мандарин, ківі, полуниця, манго. Сметана має бути не менше 20% жирності.

Різні види желе розподіліть по різних склянках. У кожну залийте по 150 мл окропу. Ретельно перемішайте, щоб порошок розчинився. Розлийте желе по формочках, наприклад, силіконових для льоду, і відправте для застигання у холодильник.

Торт Бите скло з желе та сметанним кремом

Треба витримати не менше 4 годин. Дістаньте желе з формочок і наріжте на кубики однакового розміру. Поверніть їх у холодильник, допоки займатиметеся сметанним кремом.

Желатин залийте холодною водою. Залиште на 20 хвилин, щоб він набубнявів. Поставте на повільний вогонь і розмішуйте, щоб желатин повністю розчинився. Але не давайте суміші закипіти. Дайте масі трішки прохолонути.

Торт Бите скло з желе та сметанним кремом

У мисці розмішайте сметану з цукром та ваніліном. Залиште, допоки цукор повністю розчиниться. Влийте тоненькою цівкою желатинову масу. Можете збити міксером на найнижчій швидкості.

Візьміть силіконову форму для випічки діаметром 20 см. Можете взяти звичайну глибоку миску, застеливши її харчовою плівкою. Викладіть кілька різноколірних кубиків желе. Залийте сметанним кремом. Знову викладіть кубики й залийте білим кремом. Отак чергуйте шари до самого верху.

Торт Бите скло з желе та сметанним кремом

Залиште у холодильнику на всю ніч, щоб торт “Бите скло” повністю застиг. Коли дістанете, переверніть десерт на блюдо. Звільніть від форми. Якщо важко витягти, опустіть з боку форми у гарячу воду. Стежте, щоб краплі води не потрапили на желе. Наріжте на порційні шматочки й подавайте до столу.

Нові статті

Схожі статті

Королева дискотек: як виглядає зараз українська Анджеліна Джолі – Тетяна Воржева з “Фабрики зірок-3”

35-річна співачка Таня Воржева запамʼяталася українцям своєю участю у пісенному шоу талантів "Фабрика зірок-3". Подивіться, як зараз виглядає виконавиця, яку прозвали українською Анджеліною Джолі.

Зробіть 1 секретний трюк! Навіщо обсмажувати макарони перед приготуванням – вийде нереально смачно

Макарони стануть вашою улюбленою стравою, якщо ви зробите одну маленьку хитрість - обов'язково обсмажте їх перед приготуванням. Геніальний лайфхак.

Хто найдорожчий: скільки коштує виступ Тіни Кароль, Олі Полякової, Вєрки Сердючки та Насті Каменських? Прайс

Запросити собі на корпоратив або день народження зірку естради може не кожен пересічний громадянин. Адже вартість виступу може сягати десятків а то і сотень тисяч гривень.

Була одружена, але справжнє щастя знайшла після 40: Наталія Могилевська розповіла, з ким крутила роман

Наталія Могилевська наразі перебуває у стосунках з Валентином та виховує двох названих доньок, але до цього співачка мала досить бурхливе особисте життя - що відомо?