Ціни на цукор, овочі, хлібобулочні вироби: експерти повідомили, чи варто чекати на подорожчання в 2024 році

Для внутрішніх потреб громадян України щороку потрібно близько мільйона тон цукру, і ціни на нього утворюються в залежності від можливості задовольнити цю потребу.

На щастя, українцям не грозить дефіцит цукру в 2024 році. Стабільність забезпечує те, що запасів цього продукту вистачить на покриття як і на внутрішніх потреб України, так і експорту. Тобто, протягом минулого року та початку 2024 року українські підприємства виробили близько 1,8 млн тонн цукру. Потреби експорту становлять до 650 тисяч тонн продукту, тому підвищення цін не буде. Можна не затягувати паски та не боятися, що в якийсь момент в країні закінчиться такий важливий продукт, як цукор.

Так, середні оптові ціни за тонну цукру наразі коливаються в межах 23-24 гривень за кілограм.

Ще не затягуємо паски: економісти повідомили, чи очікується в 2024 році підняття цін на цукор і інші продукти
Ще не затягуємо паски: економісти повідомили, чи очікується в 2024 році підняття цін на цукор і інші продукти

А от ціни на випічку, овочі та фрукти будуть зростати – пов’язано це як і зі складнощами їх вирощення в сучасних українських реаліях, так і з підвищеним попитом на деякі позиції. Так, станом на зараз (початок 2024 року) білокачанна капуста коштує до 15 гривень за кілограм; буряк – 15,5; морква – 15; картопля – 22,5; яблука – 19; виноград – 205; лимони – 72.

Міністерство економіки, втім, не дає втішних прогнозів – хоч інфляція лишається на низькому рівні, ціни в 2024 році зростатимуть швидше, ніж у 2023. Але українська економіка тримається, не зважаючи на ризики сучасних реалій. В свою черу Міністерство аграрної політики запевняє, що ціни на основні продукти лишатимуться стабільними, але це стосується лише харчів українського виробництва.

Ще не затягуємо паски: економісти повідомили, чи очікується в 2024 році підняття цін на цукор і інші продукти
Ще не затягуємо паски: економісти повідомили, чи очікується в 2024 році підняття цін на цукор і інші продукти

Попри всі прогнози, ви можете економити гроші на покупках продуктів. Раніше ми описали всі хитрощі, які допоможуть заощадити в такий непростий для споживачів час.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.