Без бутерброду з адигейським сиром чоловік ранок не починає: готую з молока й зберігаю в холодильнику

Адигейський сир за цим рецептом виходить дуже ніжним і з'їдається швидко. При цьому складнощів під час приготування не виникне жодних. Усе робиться доволі просто.

Вам знадобиться:

  • 4 л молока;
  • 80 мл оцту;
  • 80 мл води;
  • 2 ст.лож. солі.
Адигейський сир з пастеризованого молока

Адигейський сир можна приготувати навіть із магазинного пастеризованого молока жирністю 2,3-3,6%, додавши звичайний столовий оцет 9%. Соліть на власний смак. За бажанням додайте будь-які ароматні трави, а ще, якщо є бажання, вмішайте шматочки оливок чи в’ялених помідорів.

Адигейський сир з пастеризованого молока

У велику каструлю вилийте молоко, посоліть. Поставте на вогонь. Нагріти молоко слід до температури 90 градусів, постійно помішуючи. Якщо проґавите, й молоко закипить, далі не продовжуйте – нічого не вийде.

Адигейський сир з пастеризованого молока

Влийте оцет. Продовжуючи перемішувати, дочекайтесь появи згустків та сироватки. Зменште вогонь до мінімуму та продовжуйте варити 20 хвилин. Коли візьмете згусток у руки, розімнете пальцями й побачите, що нагадує консистенцію омлету, значить усе готово, й плиту можете вимикати.

Адигейський сир з пастеризованого молока

Відлийте частину сироватки в окрему миску. За допомогою шумівки перекладіть сирне зерно у форму для сиру, встелену марлею. За відсутності форми скористайтеся друшляком чи ситом. Під них треба встановити миску – туди стікатиме сироватка.

Згустки не змішуйте, щоб не деформувалися. Можете лише легенько придавити ложкою, аби волога зійшла. А ще розрівняйте. Накрийте марлею. Зверху встановіть тарілку й додайте який-небудь вантаж, наприклад банку з консервацією.

Поставте до холодильника і витримайте цілу ніч. Коли дістанете, адигейський сир наріжте на шматочки. Зберігається кисломолочний продукт у марлі в холодильнику близько тижня.

Нові статті

Схожі статті

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?

“Зі смартфоном в руках і телефонною книжкою в зошиті”: 55-річна Інна Білоконь вперше показала маму

Інна Білоконь – українська акторка, яка стала відомою завдяки ролі мами Вєрки Сердючки. В самої Інни Вікторівни в реальному житті також є мама. Днями артистка показала, як виглядає ця жінка.