Шкаралупа волоських горіхів як добриво: як городники використовують її у дачній практиці — корисні хитрощі

Волоський горіх — корисний продукт. Його ядро використовують в кулінарії, а ось шкаралупу полюбляють дачники. Як саме вони її використовують — дізнайтесь з матеріалу від "Одного Факту".

Волоський горіх використовують у різноманітних сферах життя людини. його смачні плоди додають до своїх страв шеф-кухарі, а медики і народні цілителі радять додавати його в щоденне меню через лікувальні властивості.

Шкаралупа волоського горіха та сфера її використання
Шкаралупа волоського горіха та сфера її використання

З волоського горіха роблять відвари та настої, а ось його шкаралупа використовується городниками в якості добрива. Шкаралупа волоського горіха має багато корисних властивостей. Її можна задіяти при вирощуванні кімнатних рослин в домашніх умовах, а також на городі навесні чи влітку.

Справа в тому, що шкаралупа волоського горіха містить в собі зольні сполуки амінокислоти, протеїни, білки, зольні сполуки, клітковину, мікроелементи, дубильні речовини. Всі ці складові у сукупності дуже необхідні культурним рослинам для розвитку та активного росту.

Шкаралупа волоських горішків служить гарним дренажем і мульчуючим матеріалом в саду чи на дачному городі. Подрібнені шматочки твердої шкаралупи ідеально підходять для створення садових доріжок на присадибній ділянці.

Також шкаралупи від волоського горіха можна використовувати в якості добрива. Звісно, в цілому і навіть подрібненому вигляді вона не принесе багато користі рослинам. Але якщо спалити шкаралупу і використати попіл — городні культури віддячать вам великими врожаями.

Як дачники використовують шкаралупу волоського горіху
Як дачники використовують шкаралупу волоського горіху

У складі попелу зі шкаралупи волоських горішків міститься багато фосфору, кальцію та калію. Також в його складі багато мікроелементів. До того ж, саме у формі попелу шкаралупа волоських горіхів більш корисна набагато легше засвоюється культурними рослинами на городі.

Існує декілька дієвих способів використання попелу від спалювання шкаралупи волоського горіха. Його можна внести у землю у сухому вигляді а також у складі водного розчину. Попіл від спалювання шкаралупок підмішують у воду, якою потім поливають або ж обприскують садові та городні культури.

 

Нові статті

Схожі статті

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.

Холостяк, як знають всі: 74-річний Михайло Поплавський не завжди був самотнім – хто були його жінки

Михайло Поплавський завидний холостяк, але так було не завжди - що відомо про бурхливе особисте життя співочого ректора, який двічі був одружений.

Маркетологи від Бога: в Україні продають щасливе ліжко для тих, хто й досі шукає діточок в капусті

Українські продавці виходять на новий рівень і створюють унікальні оголошення. Вони відразу привертають увагу своєю неабиякою креативністю. Наприклад ось це – про чарівне ліжко.

“Повільніше, пане господарю”: вчені розповіли власникам собак, як правильно спілкуватись із песиком

Нещодавно вчені оприлюднили результати дослідження, метою якого було дізнатись особливості комунікації людей та собак. Як же господарю спілкуватись із песиком, щоб він його розумів краще?