За 5 хв замішую тісто, нарізаю яблука, викладаю на пательню: 30 хв шарлотка запікатиметься й можна чаювати

Для приготування цього яблучного пирога духовка не знадобиться. За 5 хвилин готується тісто, заливається на пательню і смажиться на плиті протягом пів години.

Вам знадобиться:

  • 2 яблука;
  • 2 яйця;
  • 50 г кефіру;
  • 80 г борошна;
  • 1 ст.лож. цукру;
  • 1 дрібка солі;
  • 0,3 ч.лож. соди чи розпушувача;
  • 0,3 ч.лож. ванільного цукру;
  • 0,5 ч.лож. меленої кориці;
  • 1 дрібка імбиру.
Яблучний пиріг на сковорідці без духовки

Для приготування яблучного пирога вбийте яйця в глибоку мисочку. Всипте цукор, ваніль, сіль. Збивайте масу вінчиком до повного розчинення цукру та солі. Влийте кефір кімнатної температури, який можете замінити йогуртом. Змішайте.

Яблучний пиріг на сковорідці без духовки

Всипте борошно через сито, додайте туди ж харчову соду. Збийте вінчиком. Тісто має бути рідкуватим. У вимитих яблук видаліть серцевину. Поріжте їх на часточки.

У пательню з товстим дном влийте олію. Вистеліть пергаментом, вирізаним за діаметром сковорідки. Викладіть шматочки яблук. Присипте зверху корицею та імбиром. Залийте зверху тістом.

Яблучний пиріг на сковорідці без духовки

Накрийте пательню кришкою з дірочкою для виходу пари. Увімкніть найслабший вогонь. Поставте сковорідку на плиту. За 30 хвилин кришку зніміть. Тарілку змастіть олією й прикладіть до пательні.

Яблучний пиріг на сковорідці без духовки

Переверніть сковорідку, щоб пиріг залишився на тарілці. Потім акуратно перекладіть назад на пательню не засмаженим боком донизу. Зніміть пергамент з підсмаженого боку. Кришкою не накривайте. Витримайте ще 5 хвилин і можете подавати до столу.

Викладіть на пласку тарілку і розріжте цю швидку шарлотку на порційні шматочки. Залишилося тільки поставити закипати чайник і кликати дорослих та малечу до чаювання.

Нові статті

Схожі статті

Забудьте все, що знали до цього: чому не можна розбивати яйця ножем або ложкою – безпека понад усе!

Кожна друга господиня робить помилку, коли розбиває яйця ножем або ложкою. Такий спосіб - не зовсім безпечний. Дізнайтесь, чому шеф-кухарі не радять ним користатись.

“Ми розмовляли про це лише 1 раз”: Руслана Лижичко розповіла, чи готова всиновити дитину – своїх ще не має

Переможниця Євробачення-2004 Руслана Лижичко заговорила про всиновлення дитини, так як своєї не має: яке рішення прийняли разом із чоловіком Олександром Ксенофоновим?

Інтрижка на стороні: 5 українських зірок, які часто зраджували своїм коханим – Остапчук, Мозгова та інші

Були у шлюбі з одними, але згодом вибрали собі інших: зірки українського шоу-бізнесу, які були невірними своїм партнерам - Олена Мозгова, Володимир Остапчук та інші.

Пішли від других половинок заради одне одного: Ольга Сумська розповіла, як закохалася у Віталія Борисюка

Ольга Сумська 5 років прожила у шлюбі з першим чоловіком Євгеном, але наступні роки свого життя присвятила Віталію Борисюку: як познайомилось подружжя?