Як обрати стиглий ківі за декілька секунд та зберегти його смак: 6 правил, які завжди працюють на відмінно

Аби повною мірою насолодитися смаком стиглого ківі важливо знати щонайменше 6 порад, як правильно обрати плід. А редакція "Одного факту" залюбки поділиться нашими знахідками.

Ви ж знаєте, що ківі багаті на вміст вітаміну С навіть більше за цитрусові? А те, що в одному стиглому плоді також є вітаміни К та Е, величезна кількість антиоксидантів, клітковини, фоліату та інших корисних речовин? Як мінімум через це плоди зеленого кольору варто додати до свого щоденного раціону. А от з тим, аби це було не тільки корисно, а ще й смачно, ми обіцяємо допомогти.

Взагалі сезоном плодоношення ківі в Україні називають період з вересня по жовтень. Але й у лютому на прилавках супермаркетів нерідко можна помітити цей суперфуд. І все ж, перед тим як іти з ним на касу ми рекомендуємо звернути увагу на деякі деталі, аби кінець кінцем фрукт вам смакував та виявився солодким. От 6 головних порад, про які не варто забувати ніколи.

6 правил, які допоможуть обрати стиглий ківі
6 правил, які допоможуть обрати стиглий ківі
  1. Перш за все варто звертати увагу на візуальні ознаки плодів. Якщо шкірка ківі однорідна, немає плям чи таких собі “зморшок” – сміливо можна брати. Але, якщо ви помітили темні вкраплини, неоднорідний колір, брижі чи плісняву – можете бути впевнені, що цей фрукт вже непридатний до вживання.
  2. Далі в хід ідуть тактичні відчуття. Легенько натисніть на ківі й у випадку, якщо воно злегка прогинається – плід ідеально дозрів. Зверніть увагу, що твердий на дотик ківі буде кислим, а занадто мʼякий – може виявитися гнилим. Так що обирати варто щось середнє.
  3. За запахом ківі теж можна обирати, але тут варто враховувати, що через шкірку ви не завжди відчуєте аромат. І все ж, якщо фрукт має приємний цитрусовий запах – він ідеально дозрів і готовий до вживання. А от коли запах стає більш різким та солодким – ківі виявиться перезрілим та кашоподібним.
  4. Ворсинки на поверхні фрукта мають бути достатньо густими, адже в протилежному випадку виявиться, що він ще недоспілий та кислий. А трохи потерши ківі у долонях зверніть увагу, як поводяться ці ворсинки. Вони мають потроху “зніматися”, але не обсипатися повністю.
  5. Область плодоніжки ківі має бути сухою, а натискаючи на неї, там не має зʼявлятися вода Адже це є прямою ознакою того, що продукт був пошкоджений, або зіпсований.

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.