3 секрети бездоганних дерунів з картоплі: все настільки елементарно, але ніхто цим чомусь не користується

Деруни — одна з класичних страв української кухні. Приготувати картопляні оладки не так вже й складно — особливо, якщо добре знати деякі секрети. Про них вам розповість "Один Факт".

Приготування справжніх дерунів, якими зараз ласують хіба що в якійсь українській глибинці — це справжнє мистецтво.

Таємниці приготування найсмачніших дерунів
Таємниці приготування найсмачніших дерунів

Існує декілька таємниць, завдяки яким можна приготувати найсмачніші деруни, як у бабусі. “Один Факт” розповість про них детальніше.

Секрет No 1: Стара картопля

Щоб ваші деруни вийшли самим смачними — використовуйте для їх приготування тільки стару картоплю. Вона містить в собі велику кількість крохмалю, який додає необхідної форми готовим картопляним оладкам.

Якщо готувати деруни з молодої картоплі — вони під час смаження на пательні будуть розповзатися через нестачу крохмалю. І тому господиням доводиться додавати під час приготування тіста велику кількість борошна. Через це смак дерунів дуже сильно псується.

Секрет No 2: Борошна не треба

Найсмачніші деруни готують без борошна
Найсмачніші деруни готують без борошна

Другий секрет приготування дерунів виходить із першого. В деруни борошно не додають взагалі. Адже воно робить картопляні оладки зовсім іншими за смаком та відтінком. В українських селах у деруни не додають борошна, а ось яйця є для цієї національної страви обов’язковим компонентом.

Секрет No 3: Всі овочі треба натирати на тертці

Овочі на деруни обов’язково натирають на тертці ( можна використовувати крупну або дрібну). При чому — не тільки картоплю, але й ріпчасту цибулю і навіть моркву. Якщо овочі на деруни просто порізати або ж пропустити через кухонний комбайн чи м’ясорубку — то смак готової страви буде зовсім іншим.

Щоб зробити смак картопляних дерунів більш пікантним – до тертої картоплі з овочами додають 2-3 зубчики часнику, перетертих на часникодавці.

І наостанок – ще одна корисна порада. Готуйте деруни з картоплі якомога швидше. Натерта картопля не повинна пускати забагато соку або ж потемніти. Адже через це смак дерунів зіпсується. Можете також додати до натертої картоплі 1-2 ложки сметани — завдяки їй картопля не потемнішає завчасно. Після натирання картоплі відразу починайте смажити оладки на пательні з рослинним маслом.

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.