Навіщо класти цибулю в хлібницю: все настільки елементарно, але не всі досвідчені господині цим користуються

Господині часто мають клопіт із хлібом, який залишається після вечері. Довго він не зберігається – покривається цвіллю та стає непридатним до вживання. Але є просте рішення.

Цибуля застосовується не лише для приготування перших та других страв. За допомогою фітонцидів можна легко позбутися нагару на електрогрилі чи іржі на металевих поверхнях. Достатньо потерти цибулевою половинкою проблемне місце для очищення.

Навіщо класти цибулю до хлібниці

А якщо покласти цибулину до хлібниці, то позбудетеся проблеми з цвіллю хлібобулочних виробів назавжди. Фітонцид є натуральним консервантом, тож не дозволить шкідливим бактеріям розмножуватися і псувати цінний продукт.

Ніколи не залишайте недоїдений хліб на столі. Та й місце для хлібниці слід обирати ретельно. Вона має розташовуватися в сухому прохолодному куточку якомога далі від плити. Звісно, кухня – місце, схильне до утворення зайвої вологи. Та з нею у хлібниці чудово впорається якраз цибулина.

Навіщо класти цибулю до хлібниці

Тож не треба залучати хімічні речовини чи використовувати пластикові контейнери. Поклали цибулину чи навіть 2-3 й будьте спокійні – вони своїми антибактеріальними властивостями захистять хлібинку від псування. Не треба переживати, що хліб набуде неприємного цибулевого запаху. Ви ж не будете чистити цибулини, тому вони й не псуватимуть аромати на кухні.

А якщо у вас залишилося надміру багато батона, який не подужаєте за сьогодні й завтра, то загорніть кожен шматочок в поліетилен і відправте у морозилку. Коли потрібно буде його вжити, дістаньте й залиште на столі. За 15 хвилин свіженький хлібчик можна їсти. Якщо не встигли приховати хлібні шматочки, й вони зачерствіли, зробіть із них грінки на пательні або в духовці.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.