Коли часу обмаль, готую пиріг нашвидкуруч: на цей аромат збігаються всі і навіть більше. Така смакота

Продукти для цього пирога завжди є під рукою. Готується все дуже просто. Ароматна цедра надає випічці м'якості, повітряності, пишності та надзвичайного смаку.

Вам знадобиться:

  • 180 г борошна;
  • 200 г цукру;
  • 150 мл кефіру;
  • 90 мл олії;
  • 10 г розпушувача;
  • 2 великих яйця;
  • 30 мл лимонного соку;
  • 1 ст.лож. лимонної цедри;
  • 1 ст.лож. апельсинової цедри;
  • 1 дрібка солі.
Випічка на кефірі з додаванням лимонної цедри

Кефір та яйця дістаньте з холодильника, щоб були не холодними. Кефір можете брати будь-якої жирності. Якщо яйця невеликі, то візьміть три чи чотири штуки. У глибокій мисочці з’єднайте яйця з цукром та сіллю. Збийте міксером, щоб маса стала пишною, збільшившись в об’ємі втричі, та посвітлішала.

Випічка на кефірі з додаванням лимонної цедри

Влийте у яєчну масу кефір з олією та лимонний сік. Додайте цедру лимона та апельсина. Збийте масу міксером на низьких обертах. Додайте просіяне борошно. Дивіться по консистенції. Можливо, борошна знадобиться трішки більше або менше.

Розпушувач теж додайте в тісто крізь сито. Перемішайте вінчиком. Тісто має вийти пишним та повітряним. На поверхні має з’явитися багато пухирців.

Випічка на кефірі з додаванням лимонної цедри

Візьміть стандартну форму 20х20 см, вистеліть пергаментним папером, змастіть олією. Перелийте в неї тісто й розрівняйте. Поставте форму в розігріту духовку. Випікайте за температури 180 градусів. Треба витримати пів години. Допоки пиріг печеться, не відчиняйте дверцята шафи, бо випічка може опасти.

Випічка на кефірі з додаванням лимонної цедри

Перевірте готовність шпажкою. Якщо увіткнете в пиріг і витягнете сухою, значить, можете виймати. Якщо ні, потримайте ще хвилин зо п’ять. Готовий пиріг дістаньте з духовки, дайте прохолонути. Присипте цукровою пудрою. Прикрасьте часточками лимона й подавайте до столу.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.