Банановий заварний крем без цукру та масла: корисний дієтичний десерт, який затьмарить усі інші смаколики

Смачний крем з приємною текстурою — це половина успіху при приготуванні будь-якого десерту. І це абсолютний успіх, якщо ви плануєте його вживати окремо.

Десерт — це можна сказати абсолютно табу у випадку, якщо ви слідкуєте за своєю фігурою, готуйтесь до змагань або намагаєтеся прийти до форми після пологів. Швидкі вуглеводи не залишають жодного шансу на швидке схуднення, а апетит при цьому лише зростає.

Звичайно, у такі часи нам особливо хочеться скуштувати якогось ніжного десерту, не обов’язково шоколадного та з великою кількістю вершків. У таких випадках на допомогу приходить саме такі рецепти, яким ми збираємося з вами поділитися. Мова йде про заварний крем з банану. Він виходить дуже корисним, адже містить в собі велику кількість вітамінів, неймовірно ароматним, адже банан завжди можна впізнати по сильному запаху, а також з ніжною текстурою.

Цей крем буде непросто смачним, а на даватиме неймовірні враження, потрапляючи на язик. Його можна буде використовувати для приготування різноманітних десертів, але також їсти його ложкою без будь-яких додаткових прикрас. Так само ви завжди можете намазати його на хліб чи крекер. У цьому питанні все знаходиться в ваших руках.

Інгредієнти

  • Молоко – 300 мл
  • Банани – 500 г
  • Жовтки – 3 шт.
  • Кукурудзяний крохмаль – 50 г
  • Лимонний сік – 2 ст. л.

Як приготувати смачний крем

Для початку необхідно подрібнити банани, викласти їх в каструлю з товстим дном та потримати на середньому вогні. Цей процес буде займати приблизно хвилину.

Рецепт смачного заварного крему

Додайте в сотейник лимонний сік – він додасть нотки кислинки і збалансує смак, але головне – завдяки йому банани не потемніють. Помішуючи, тримайте на вогні ще кілька хвилин, поки банани не розм’якшуються до стану каші.

Подрібніть масу блендером. В окрему миску налийте молоко, додайте кукурудзяний крохмаль, жовтки та ретельно перемішайте.

Приготування найкращого крему

Далі необхідно налити молоко у бананове пюре. За бажанням можна використовувати будь-які барвники.   Поставте сотейник на невелике нагрівання і постійно помішуючи, проваріть крем до загусання – це займе близько 3 хвилин і по консистенції він повинен бути, як густа манна каша.

Нові статті

Схожі статті

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.

Холостяк, як знають всі: 74-річний Михайло Поплавський не завжди був самотнім – хто були його жінки

Михайло Поплавський завидний холостяк, але так було не завжди - що відомо про бурхливе особисте життя співочого ректора, який двічі був одружений.

Маркетологи від Бога: в Україні продають щасливе ліжко для тих, хто й досі шукає діточок в капусті

Українські продавці виходять на новий рівень і створюють унікальні оголошення. Вони відразу привертають увагу своєю неабиякою креативністю. Наприклад ось це – про чарівне ліжко.

“Повільніше, пане господарю”: вчені розповіли власникам собак, як правильно спілкуватись із песиком

Нещодавно вчені оприлюднили результати дослідження, метою якого було дізнатись особливості комунікації людей та собак. Як же господарю спілкуватись із песиком, щоб він його розумів краще?