Замість звичних котлет: балканський кебаб, який близькі з’їдять разом із тарілкою. Неймовірна смакота

Кебаб в Україні користується популярністю не так вже й давно, але це неймовірна страва, яка варта уваги, а також доволі просто готується. Як же його приготувати вдома?

Хоча кебаб в Україні з’явився не так давно, в нього доволі велика історія, а також багато шанувальників в усьому світі. Дана страва готується просто та швидко. В її основі лежить дрібний фарш зі спеціями. З нього формується довга котлета, яка потім обсмажують ця на диму. Вона набагато легше за шашлик чи барбекю, при цьому ситна, і не надто калорійна. Усе, що необхідно нам для смачної вечері може дати кебаб. І залишається всього лиш доповнити його легким гарніром.

У його якості може послужити пюре, тушковані овочі, за печена картопля, тощо. Зазвичай кебаб люблять і дорослі, і діти, але через відсутність харчової звички, господині нехтують даним рецептом, віддаючи перевагу традиційним котлетам. Але давайте ми дізнаємося, як можна зробити цю смакоту швидко та якісно.

Інгредієнти

  • яловичий фарш – 1 кг;
  • часник, зубчики – 4 шт.;
  • петрушка, пучок – 1/2 шт.;
  • вода – 50 г;
  • паприка — 1 ч. л.;
  • сода харчова – 1 ч. л.;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • перець чорний мелений – 1 ч. л.;
  • оливкова олія — 1 ст. л.
В іншій ємності змішуємо воду з харчовою содою та відправляємо отриману рідину в м’ясну суміш. Усе добре перемішуємо, поки не отримуємо однорідну масу. З фаршу формуємо ковбаски. Спрощуємо їх. У нашому випадку ми готуємо кебаб вдома, а тому не буде жодного грилю чи мангалу. Смажимо його на сковороді.
Як приготувати смачний кебаб
Розігріваємо пательню та обсмажуємо кебаб з усіх сторін до появи золотавої скоринки. Подаємо на стіл у гарячому вигляді з гарніром та різними соусами. За бажанням поливаємо котлетку олією.

Нові статті

Схожі статті

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.

Холостяк, як знають всі: 74-річний Михайло Поплавський не завжди був самотнім – хто були його жінки

Михайло Поплавський завидний холостяк, але так було не завжди - що відомо про бурхливе особисте життя співочого ректора, який двічі був одружений.

Маркетологи від Бога: в Україні продають щасливе ліжко для тих, хто й досі шукає діточок в капусті

Українські продавці виходять на новий рівень і створюють унікальні оголошення. Вони відразу привертають увагу своєю неабиякою креативністю. Наприклад ось це – про чарівне ліжко.

“Повільніше, пане господарю”: вчені розповіли власникам собак, як правильно спілкуватись із песиком

Нещодавно вчені оприлюднили результати дослідження, метою якого було дізнатись особливості комунікації людей та собак. Як же господарю спілкуватись із песиком, щоб він його розумів краще?